Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Vârful Scara din Bucegi, cucerit de un elev de la Pedagogic


Ștefan Ider, elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani, pasionat de munte, a reușit să ajungă la o altitudine de 2422 de metri, pe vârful Scara, însoțit de amici. „Am început ca ciclist montan, dar pasiunea pentru munte a înflorit și am zis să trec la un alt nivel. Astfel, am ajuns la aproape 2 ani de alpinism. Ideea o aveam de mult în plan, eu făcând alpinism de ceva timp. Am văzut și la alte licee din România că fac asta, dar ei nu au ajuns la altitudini mari. Și am zis să o fac eu, să fie și liceul nostru la o altitudine de peste 2400 de metri. Cum a început? M-am trezit la 5 dimineața, am improvizat un steag al liceului și am plecat la drum”, ne-a spus Ștefan Ider.
    Colegii săi din liceu, în spirit de echipă și pentru a arăta că sunt mândri de tânărul alpinist, au distribuit pozele în care acesta apare, pe vârf de munte, cu steagul improvizat, iar unii din ei chiar le-au folosit ca poze de copertă.

    Pe contul personal de Facebook, Ștefan a postat o scurtă descriere a traseului parcurs prin Bucegi:”Tura de două zile prin Bucegi. Plecarea din Bran pe vechea linie roșie, traseu închis și parțial schimbat/remarcat (am aflat și noi după două ore de mers) până la refugiul din Șaua Èšigănești, unde am și înnoptat (la cort). Am continuat până pe Vârful Scara, apoi am revenit în Bran prin Ciubotea, o coborâre solicitantă și destul de lungă. Peisaje superbe, vreme excelentă”, scrie tânărul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?