Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Majorările salariale din educație, anunțate peste trei săptămâni


Joi seară au avut loc negocieri între patru miniștri din guvernul Ponta, respectiv  Sorin Cîmpeanu, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici și Liviu Pop, cu sindicaliștii din sistemul de învățământ. În urma întâlnirii, liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), împreună cu reprezentanțșii celorlalte două federații sindicale,  au decis să acorde un răgaz Guvernului până pe data de 10 octombrie în vederea majorării cadrelor didactice. Atunci va fi cunoscută situația execuției bugetare pe primele nouă luni ale anului 2015, iar Executivul va lua o decizie în ceea ce privește procentul de majorare salarială din acest an.
    „Am solicitat Guvernului României o creștere cu un procent de 15% începând cu 1 noiembrie 2015. Miniștrii prezenți la întâlnirea cu sindicatele au cerut un răgaz până pe 10 octombrie pentru a vedea exact cum stau cu execuția bugetară. Suntem siguri că se va ajunge la o decizie favorabilă, deoarece credem că guvernanții nu își doresc de la 1 noiembrie să punem lacătul pe școli și să intrăm cu toții în grevă generală. Până la acest moment, Guvernul Ponta a respectat acordul semnat cu sindicatele în toamna anului 2014”, a declarat Aurel Șelaru, vicepreședintele Sindicatului Liber din Învățământ Vrancea.
    Deși Guvernul a propus o creștere de 10% începând din luna decembrie, dascălii vor o mărire salarială de 15% începând cu 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?