Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Surprize de la bibliotecari pentru elevi, în noul an şcolar


Echipa Bibliotecii Județene Duiliu Zamfirescu Vrancea urează mult succes în noul an școlar atât preșcolarilor, elevilor și studenților, cât și cadrelor didactice. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, toți cititorii elevi ce vor trece pragul bibliotecii la început de an școlar vor primi în dar un Orar Åžcolar, cu idei de petrecere a timpului liber și sfaturi, orar ce poate fi descărcat și de pe site-ul bibliotecii. „În prag de an școlar, Biblioteca Județeană Duiliu Zamfirescu Vrancea își așteaptă cititorii cu titluri noi, volume interesante ș captivante pentru toate vârstele, cărți din programa școlară, ce vor diversifica lectura tuturor celor care sunt deja cititori fideli ai bibliotecii sau a celor care vor dori să se înscrie pentru prima oară. Reamintim că înscrierea la bibliotecă este gratuită pentru orice locuitor din județul Vrancea și se face în baza cărții de identitate”, se precizează în comunicat.
Totodată, elevii au la dispoziție o serie de  servicii gratuite, și anume: eliberare permis, împrumut la domiciliu/ sală lectură, împrumut interbibliotecar, rezervări de carte/prelungiri termene de împrumut prin telefon sau e-mail (cititori@bjvrancea.ro), acces la programul de legislație LEX EXPERT, acces gratuit la Internet în sălile multimedia și la catalogul on line al bibliotecii (www.bjvrancea.ro), acces gratuit la Internet pe dispozitivele personale prin intermediul WiFi, multiplicări xerox /listări și scanări, acces gratuit la presa locală și, nu în ultimul rând,  asistență în căutarea diverselor surse de informare și documentare.
Centrul de formare al bibliotecii oferă o gamă diversificată de cursuri gratuite, iar site-ul bibliotecii www.bjvrancea.ro oferă informații la zi cu privire la activitățile și evenimentele culturale ale instituției, dar și lista noutăților intrate în colecțiile Bibliotecii Județene. „Instituția noastră oferă tuturor cititorilor informații și posibilitatea prelungirii termenului de restituire a cărților – telefonic (la fiecare secție) sau la adresa de e-mail cititori@bjvrancea.ro”, se mai precizează în comunicat.

   Pot fi împrumutate mai multe cărți   

Odată cu noul an școlar, pentru a facilita și mai mult accesul la informație, Secția de împrumut la domiciliu pentru adulți suplimentează numărul de exemplare care pot fi împrumutate pe o perioada de două săptămâni la șase cărți, din domenii diferite. „Pentru programa școlară, numărul de cărți împrumutate se suplimentează, astfel încât, în termen de o săptămână să poată fi împrumutate până la trei cărți. Expoziția interactivă de carte pe diferite teme invită publicul doritor de lectură să descopere noi titluri din literatura străină. Prin programul Biblioteca dăruiește, cititorii nou înscriși la Secția de împrumut adulți vor primi cadou o carte, la alegere”, se detaliază în comunicatul de presă trimis redacției noastre.

   Åžcoala părinților la Secția pentru copii
   
Luna septembrie aduce pentru micii cititori ai Secției pentru copii și tineret „Oana-Diana Renea” o expoziție veselă cu imagini, cărți și urări pentru noul an școlar. De asemenea, toți cititorii elevi ce vor trece pragul secției vor primi în dar un orar școlar cu idei de petrecere a timpului liber și sfaturi, realizat de bibliotecarii secției. „Timpul lecturilor de vacanță a trecut, iar anul școlar începe cu noi provocări pentru micuții elevi, cărora secția le pune la dispoziție cele mai noi titluri solicitate prin  programa școlară (achiziționate în urma solicitărilor făcute de cititori în această vară), alături de alte noutăți din domenii diverse. Bibliotecarii Secției pentru copii și tineret pregătesc un nou proiect, adresat de a această dată adulților și intitulat Åžcoala părinților,  proiect ce va debuta în luna octombrie”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?