Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Simona Halep, învinsă în semifinalele turneului US Open


Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a doua favorită, a fost învinsă fără drept de apel de italianca Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, cu 6-1, 6-3, vineri, în semifinalele turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, la arenele Flushing Meadows din New York. Halep, a doua jucătoare a lumii, a fost depășită de miza meciului și a cedat în doar 59 de minute în fața italiencei de 33 de ani, care a reușit să se califice în prima sa finală de Mare Șlem din carieră la simplu.
Simona Halep, care va împlini 24 de ani pe 27 septembrie, a avut un debut de meci destul de bun, a cedat greu primul ghem, pe serviciul adversarei, iar apoi a făcut un ghem la zero, egalând situația (1-1). Românca a irosit o minge de break în ghemul al treilea iar apoi jocul său s-a rupt, a evoluat precipitat, a părut crispată și italianca a profitat de situație, a evoluat agresiv, a returnat din aproape orice poziție și a luat setul cu un incredibil 6-1, în doar 28 de minute.
Pennetta, numărul 26 mondial, a început cu dreptul și manșa secundă, reușind break-ul. Simona a avut o zvâcnire de orgoliu și a revenit în meci, a avut o evoluție agresivă, loviturile i-au ieșit și s-a desprins la 3-1. Greșelile neforțate ale Simonei au reapărut și Pennetta a făcut un break (2-3), iar Halep a căzut total, adversara reușind trei ghemuri consecutive fără ca românca să ia vreun punct. În cele din urmă, Pennetta a obținut victoria cu 6-3, în 31 de minute.
Halep a fost dominată la toate capitolele statisticii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?