Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Martori „amenințați” cu amenzi, în dosarul unui polițist


Mai multe persoane, citate în calitate de martori în dosarul de corupție al unui polițist, nu s-au prezentat la audieri. Din acest motiv, la termenul din 7 septembrie, instanța a amânat din nou cauza, pentru ca martorii să mai fie chemați încă odată, sub avertisment de amenzi. „Amână cauza în vederea citării martorilor care nu s-au prezentat, sub avertisment de amendă”, se arată în decizia magistraților Tribunalului Vrancea. Următoarea întâlnire a polițistului cu judecătorii a fost stabilită pentru 28 septembrie.
    Polițistul, Emil Danțiș, care și-a desfășurat activitatea la Secția de Poliție Rurală Vidra, a fost trimis în judecată la finele anului trecut pentru infracțiuni de corupție. El a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru săvârșirea a trei infracțiuni, respectiv luare de mită, abuz în serviciu și fals. Faptele ar fi fost săvârșite în decembrie 2013. Potrivit rechizitoriului, polițistul a oprit în trafic pe DN 2 D, la Tichiriș, comuna Vidra, un autovehicul care nu era înmatriculat. A întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii și l-ar fi chemat pe șofer a doua zi la postul de poliție din localitate pentru a preda permisul de conducere. Când s-au întâlnit la post, polițistul i-ar fi cerut denunțătorului bani, pentru el și colegii săi, doi la număr, cu care se afla în serviciu la momentul constatării infracțiunii. Omul i-ar fi dat 600 de lei și urma să-i mai ducă și niște lemne.
    După ce ar fi primit banii, pe care nu i-ar fi împărțit cu ai săi colegi, pentru că aceștia habar nu aveau despre „tranzacție”, Emil Danțiș ar fi falsificat raportul de constatare, pe care nu l-a înregistrat. Așa se face că șoferul a rămas în posesia permisului, iar pe numele său nu a fost întocmit dosar. Polițistul mai avea de primit lemnele, dar pentru că denunțătorul nu i le-a mai adus, omul legii ar fi început să-l șicaneze. A suportat cât a suportat, după care șoferul a făcut denunțul.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?