Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

VIDEO: Incendiu DEVASTATOR la Tulnici


Incendiu de proporții în satul Coza, comuna Tulnici. De la burlanul de evacuare a fumului, al unei sobe amplasate într-o curte, s-au aprins mai multe gospodării, în total fiind afectate șapte familii, după cum ne-a spus căpitan Cristina Duță de la ISU Vrancea. La patru dintre acestea le-au ars casele, iar în cazul celorlalte trei familii pagubele sunt mici.
Incendiul a izbucnit ieri după-amiază și s-a extins cu repeziciune din cauza vântului, dar și a distanței foarte mici dintre gospodării. La fața locului au ajuns 9 autospeciale de lucru cu apă și spumă de la Stația de Pompieri Vidra, Detașamentul de Pompieri Focșani, de la Tulnici și Negrilești. Totodată s-a intervenit și cu două motopompe. „Incendiul s-a manifestat cu precădere în cinci focare, răspândite la distanțe de 100, 200 respectiv 300 meri unul față de celălalt, iar pentru stingerea acestuia au acționat aproximativ 30 de pompieri, cu 9 autospeciale și două motopompe din cadrul mai multor subunități. La fața locului a fost prezent și un echipaj al SAJ, care a acordat îngrijiri unei persoane care a făcut atac de panică. În urma incendiului au fost afectați șapte proprietari, în cazul a patru dintre aceștia arzându-le și locuințele”, ne-a declarat căpitan Duță.

Oamenii au ajutat și ei cum au putut la stingerea flăcărilor, venind cu găleți cu apă. „Când am ajuns aici ardea. Noroc de săteni că au sărit cu gălețile. Au sărit oamenii cu mic cu mare. Organizare nu este. Nu știm de unde a plecat focul. Posibil de la curent”, a spus un localnic.
Intervenția a fost coordonată de inspectorul șef al ISU Vrancea, colonel Flaviu Chiscop, care imediat ce a aflat de amploarea incendiului a plecat la Coza. Potrivit acestuia, suprafața pe care s-a manifestat incendiul a fost de aproximativ 1.200 de metri pătrați. Acest lucru, dar și vântul și materialele din care sunt construite casele în zona de munte au făcut ca intervenția să fie extrem de dificilă. „Am intervenit pentru stingerea unui incendiu la un grup de locuințe în satul Coza, comuna Tulnici. În jurul orei 14.30, un apel pe 112 anunța izbucnirea unui incendiu la o locuință. Din nefericire timpii de deplasare, curenții de aer cât și materialele din care sunt construite locuințele din zonă au favorizat propagarea rapidă a incendiului, acesta manifestându-se cu violență atât la locuințele cât și la anexele celor șapte proprietăți. Din fericire nu s-au înregistrat victime și totodată s-a reușit localizarea într-un timp foarte scurt, astfel încât să nu fie afectate și alte locuințe învecinate. S-a intervenit atât pe plan local din cadrul SVSU, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit cu 5 autospeciale și două motopompe. A fost o intervenție dificilă și focarele au fost în număr de 5. În total au ars circa 1.200 de metri pătrați de locuințe și anexe”, a precizat colonel Flaviu Chiscop.

La Coza a ajuns și prefectul Nicușor Halici, care a precizat că se va discuta cu familiile care au rămas fără acoperiș deasupra capului, existând posibilitatea ca acestea să fie cazate în primă fază în tabăra de la Gălăciuc. De asemenea, la Coza pot fi duse și containere. „Într-o primă fază vom vorbi cu cei afectați pentru a vedea care sunt dorințele lor. La noi sunt mai multe variante, pe care le vom pune la dispoziție. Avem tabăra de la Gălăciuc, se pot aduce containere, deși au rude și nu ar dori să plece. Am discutat cu primarul comunei Tulnici și cu președintele Obștii Coza. Domnul primar a promis că va face o sedință de îndată pentru a le acorda un sprijin de urgență, iar președintele de obște îi va ajuta cu materialele necesare pentru construirea unor locuințe. Nu-i lăsam așa, oricum ar fi. Focul s-a propagat peste o vale, ceea ce înseamnă că hazardul nu mai are nicio definiție”, a spus prefectul.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?