Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Arest menținut pentru trei traficanți de droguri


Vasilică Z., tânărul prins cu droguri în pantofi, care a și fost trimis în judecată, rămâne în arest. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea, care au respins cererea de înlocuire a măsurii, formulată de inculpat. „(…) menține măsura arestării preventive privind pe inculpatul Zlotilă Vasilică (…) ca fiind legală și temeinică. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu măsura arestului la domiciliu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică astăzi, 07.09.2015”, se arată în decizia instanței.
    Vasilică Z. a fost arestat preventiv pe 11 august pentru trafic și consum de droguri. Băiatul, din Ivești, județul Galați, a plecat din Italia cu destinația România în data de 10 august, dar nu înainte de a trimite drogurile în țară prin curier. El a ascuns hașiș, peste 50 de grame, într-o pereche de pantofi, pe care i-a pus mai apoi într-o cutie. După ce ajuns în țară, tânărul din Ivești a luat legătura cu șoferii mașinii care transportau coletul, ei întâlnindu-se în zona unei stații peco din Focșani. 
Vasilică Z., zis „Papi”, a venit în Vrancea cu un microbuz, însoțit de 5 prieteni, care știau ce urmează să ia prietenul lor. După ce au luat coletul, ei au plecat spre Galați, pe la Tișița. În tot acest timp, polițiștii de la Crimă Organizată au fost pe urmele lor. În timp ce microbuzul se îndrepta spre Tișița, oamenii legii, care i-au supravegheat pe tot traseul, au luat legătura cu ai lor colegi de la Garoafa și le-au solicitat sprijin pentru a opri microbuzul în trafic. Apoi, polițiștii de la Crimă Organizată au depășit microbuzul în trafic și au așteptat liniștiți lângă mașina poliției din Garoafa. În momentul în care s-a făcut semnalul regulamentar de oprire, unul dintre tineri a aruncat hașișul din mașină, drogurile fiind găsite în spatele acesteia. După ce au fost imobilizați, cei șase tineri au fost aduși la sediul poliției pentru audieri, iar Papi a fost reținut și arestat o zi mai târziu.
     Judecătorii de la Tribunal au menținut măsura arestării preventive și pe cea a arestului la domiciliu în cazul altor doi tineri, arestați pentru același gen de fapte. Astfel, s-a menținut arestul preventiv pentru Ștefănel G., iar arestul la domiciliu pentru Dragoș V. „(…)menține măsura arestării preventive privind pe inculpatul Grosu Ștefănel, în prezent aflat în Arestul I.P.J. Vrancea, precum și a măsurii preventive a arestului la domiciliu (…) pentru inculpatul Vlasie Dragoș  ca fiind legale și temeinice. Respinge cererile inculpaților privind înlocuirea măsurii arestării preventive, respectiv a măsurii arestului la domiciliu. (…). Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 07.09.2015”, au decis judecătorii.
    Împotriva celor doi s-au luat măsuri după ce, pe 16 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea, au efectuat patru percheziții domiciliare la locuințele lor. La percheziții s-au găsit șase plante de canabis cultivate în mai multe recipiente, aflate în grădina din spatele unui imobil din Vulturu, fragmente vegetale și semințe de canabis recoltate, mai multe telefoane mobile, precum și 100 de euro și 750 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?