Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

GALERIE FOTO: Elev mort, după ce s-a electrocutat în zona fostului club Extrem Summer. Poliţiştii fac cercetări pentru UCIDERE DIN CULPĂ


Un elev al Colegiului Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani a murit miercuri noapte, după ce s-a electrocutat. Tragedia s-a produs în Parcul Bălcescu, în zona fostului club Extrem Summer. După cum a reieșit din primele verificări, dar și din cele declarate de băiatul cu care era, Dănuț ar fi mers în spatele clădirii  pentru a-și face nevoile, moment în care ar fi atins cu mâna cablurile dintr-un panou electric, care nu ar fi fost prevăzut cu ușă, după cum ne-au spus sursele noastre. Dănuț P. a fost resuscitat două ore, dar manevrele nu au dat rezultate.

    Un tânăr de numai 17 ani, care era elev în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, a murit miercuri noapte, după ce s-a electrocutat în Parcul Bălcescu din Focșani. Dănuț P. a fost resuscitat două ore, timp în care a răspuns de două ori manevrelor, după care activitatea electrică s-a întrerupt. Inițial la fața locului a ajuns un echipaj SMURD, după care unul de la SAJ, cadrele medicale continuând manevrele de resuscitare începute de paramedici.
    Tragedia s-a petrecut puțin după ora 23.00, când Dănuț P. se afla în parc cu un prieten. La un moment dat, băiatul s-ar fi dus să urineze, undeva în spatele  fostei discoteci Extrem Summer. Aici, băiatul ar fi atins cu mâna cablurile electrice dintr-un panou situat pe peretele clădirii. Persoana cu care era a spus că a auzit un zgomot, iar când a văzut că băiatul nu se mai întoarce a mers după el și l-a găsit prăbușit la pământ.
    O femeie a fost cea care a sunat la 112, după ce amicul băiatului decedat ar fi cerut ajutor întrucât nu ar fi avut baterie la telefon. Imediat după ce s-a primit apelul, la fața locului au ajuns echipajele medicale, dar și poliția. Din primele verificări făcute de oamenii legii a rezultat că panoul electric nu era prevăzut cu nicio ușă care să acopere firele, dar și că în zonă nu era montat vreun semn de atenționare de genul „Atenție, pericol de electrocutare”.

   Dosar penal pentru „ucidere din culpă”

    Potrivit informațiilor primite de la poliție, a fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru „ucidere din culpă”, verificările fiind efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. „La data de 2 septembrie a.c., ora 23.44, polițiștii focșăneni au fost sesizați despre faptul că un minor de 17 ani s-a electrocutat într-un parc din localitate. La fața locului s-a deplasat și o ambulanță, care l-a transportat pe tânăr la Secția UPU a Spitalului de Urgență Focșani, unde la scurt timp a decedat. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, ne-a precizat subcomisar Bogdan Toader de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea.
    Anchetatorii ne-au spus că se fac verificări pentru a se stabili dacă cineva este responsabil pentru tragedie și dacă cineva ar fi trebuit să verifice panoul și să se asigure că nu există niciun pericol.

  Băiatul va fi înmormântat duminică

    Dănuț P. va fi înmormântat duminică, la orele prânzului, în cimitirul din Cîmpineanca, după cum ne-a spus diriginta lui. Vestea morții băiatului, care ar fi trebuit să înceapă clasa a XI-a, a șocat pe toată lumea, inclusiv pe colegii săi de clasă, dar și pe diriginta sa, Carmen Atanasiu. Ea a aflat de nenorocire de la un coleg al băiatului și pentru că nu i-a venit să creadă a luat legătura cu un membru al familiei, care a confirmat informația.
    Diriginta băiatului a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui, spunând că era un copil extraordinar și cu suflet mare. „Era un copil extraordinar, cu un suflet mare și foarte bun la învățătură. Totodată, era un foarte bun coleg. Am avut o legătură strânsă și cu familia, în special cu mama, care mereu se interesa de situația lui școlară. Am aflat de la unul din colegii lui și nu mi-a venit să cred așa că am luat legătura cu mătușa lui, care mi-a confirmat vestea tristă”, ne-a spus profesoara Carmen Atanasiu, diriginta băiatului, care, atât ea cât și conducerea Colegiului, au transmis „Condoleanțe familiei îndoliate”.

    Prietenii au aprins lumânări la locul tragediei

    Vestea morții băiatului s-a răspândit foarte repede și în mediul online, iar pe paginile de Facebook ale celor care l-au cunoscut și au scris despre decesul lui Dănuț, zis și Dodo, s-au strâns multe comentarii în care tinerii își exprimă regretele.
    „Am fost împreună de mici copii, am umblat împreună, am făcut prostii împreună, dar nu ne așteptam să ne părăsești așa devreme, Dodo. Aveai 17 ani și încă mulți ani să facem prostii. Dumnezeu să te odihnească în pace, prieten drag. Condoleanțe familiei!!”, scrie Eduard. Rareș, un alt prieten al lui Dănuț, a scris pe contul său de socializare:„Odihnește-te în pace, prieten drag. Ai plecat astăzi dintre noi, dar în gândul și în inima mea vei rămane mereu viu. Fie ca Dumnezeu să aibă grijă de tine, pentru a putea veghea de sus asupra familiei și pentru a le da puterea de a trece peste această durere. Dumnezeu să te odihnească în pace.” .
    La rându-i Florin a scris „Dumnezeu să-l ierte! Azi bei cu el, mâine îi aprinzi o lumânare…”. Violeta, o altă cunoștință a tânărului, a comentat la această postare:„Dumnezeu să-l odihnească în pace. Ne vei lipsi, Dănuț.” În restul comentariilor, persoanele au transmis condoleanțe familiei.
    Albert, un prieten care se pare că l-a văzut înainte de a se întâmpla tragedia, a postat de asemenea un mesaj pe pagina de socializare: „Încă nu pot să cred ca aseară am stat cu tine si azi nu mai ești. Odihnește-te în pace, Dănuț Dan. Vei rămâne mereu în inima noastră, nu o să te uităm niciodată. Dumnezeu să te ierte!”.

   Prietenii nu cred în varianta electrocutării din greșeală

    Alți amici ai tânărului și-au schimbat fotografia de profil, din solidaritate cu suferința provocată de decesul băiatului. „Și acum sunt în stare de șoc! Nu îmi vine să cred așa ceva. Dumnezeu să te ierte, Dodo, îmi pare extrem de rău și nu îmi pot explica cum s-a întâmplat așa ceva! Dumnezeu să te odihnească în pace, să aibă grijă de sufletul tău și să ajungi acolo unde trebuie, că ai fost un copil extrem de bun și un prieten loial!”, scrie Arthur. Comentariile la postările tinerilor nu au încetat să apară, mulți amici și chiar și persoane ce nu l-au cunoscut în viața de zi cu zi pe Dănuț exprimându-și regretele și uimirea față de circumstanțele în care băiatul a decedat.
    Mai mult, ieri, cunoscuții băiatului au venit la locul tragediei și au aprins lumânări. Cu lacrimi în ochi, prietenii au spus că lui Dănuț i s-a întâmplat altceva, ei neputându-și explica ce a căutat el într-un loc atât de retras dacă vroia să-și facă nevoile, atâta vreme cât nu mai era nimeni prin preajmă. Ei spuneau aseară că băiatul care îl însoțea pe Dănuț ar ști mai multe și nu credeau în povestea electrocutării din greșeală.
   

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?