Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

16 percheziții domiciliare, 4 vrânceni acuzați de CONTRABANDĂ cu ţigări


Patru persoane din Adjud au fost duse la audieri la Galați, fiind suspectate că fac parte dintr-un grup infracțional organizat care se ocupă de contrabanda cu țigări. În total, în dosarul instrumentat de polițiștii de la Crima Organizată din Galați s-au făcut 16 percheziții domiciliare. „La data de 31.08.2015 procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, au efectuat un număr de 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Galați, Brăila, Vrancea, Prahova și Brașov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunii de contrabandă calificată. În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna mai 2015, numiții C.V., C. S., L. M. I., M.I., C.T. (în prezent decedat), R. G. C. S., I. M. F. au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat ulterior și numiții L. D. L. și S. D.C., în vederea obținerii de importante beneficii materiale prin săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT. 
    În aceeași informare se mai precizează că în perioadă mai – august 2015, membrii grupului infracțional au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, prin sustragerea de la control, peste 115.000 pachete cu țigări cu timbre de accizare R. Moldova, din care 59.634 pachete de țigări au fost capturate de organele de urmărire penală, ca urmare activităților de constatare directă.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 1.200.000 lei. „Cu ocazia percheziției efectuată la data de 31.08.2015 la un spațiu intermediar de depozitare, au fost găsite și ridicate 53.880 pachete cu țigări, parte din această cantitate fiind găsită încărcată într-un autoturism, care era pregătită pentru livrare către rețeaua de desfacere. La alte trei locații au fost găsite și ridicate, cu ocazia perchezițiilor efectuate, peste 11.300 pachete de țigări, diferite mărci, destinate valorificării. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 25 de persoane. În cauză s-a dispus măsura preventivă a reținerii față de un număr de 6 (șase) inculpați care urmează să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Sprijinul tehnic și informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Direcția de Operațiuni Speciale”, se mai arată în comunicatul DIICOT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?