Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Semnalele de la trecerile la nivel cu calea ferată, ignorate de unii șoferi


Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Serviciului de Poliție Transporturi Feroviare au organizat zilele trecute, la nivelul întregului județ, o acțiune pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. În urma activităților desfășurate, polițiștii vrânceni au amendat patru conducători auto, care nu au băgat în seamă semnalele acustice și luminoase de la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere, iar în alte două cazuri au reținut și permisele de conducere ale șoferilor.
    Potrivit comisarului Cătălin Candea, din cadrul Serviciului Rutier Vrancea, în timpul aceleiași acțiuni, oamenii legii au mai amendat alți 144 de conducători auto pentru alte abateri la regimul rutier, au mai fost reținute patru permise pentru alte abateri, dar și trei certificate de înmatriculare și a fost constată o infracțiune. 
    Acțiunea s-a desfășurat în data de 25 august, la nivelul întregii țări, fiind constatate în total 5 infracțiuni la regimul circulației și fiind aplicate 1.182 de sancțiuni contravenționale, dintre care 1.005 pentru abateri prevăzute de legislația rutieră, iar 156 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. „Polițiștii au verificat 2.679 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate, au reținut 66 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. Dintre acestea, 17 au vizat nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, iar 17 efectuarea manevrei de depășire pe trecerile la nivel cu calea ferată, la mai puțin de 50 de m. înainte de acestea. De asemenea, pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare neomologate, polițiștii au retras 31 de certificate de înmatriculare auto”, se arată într-o informare a Poliției Române.
    Oamenii legii atrag atenția tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație la trecerile la nivel cu calea ferată. Semnalele luminoase și acustice, precum și barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viața conducătorilor auto și de a evita producerea unor grave accidente rutiere. În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?