Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Arestul IPJ, aglomerat cu tineri cercetați pentru trafic de droguri


Zece persoane, care au fost arestate preventiv în două dosare de trafic de droguri, rămân în arest. În cazul unei alte persoane s-a menținut măsura arestului la domiciliu.
    Astfel, ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au luat în discuție propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii arestării preventive a tinerilor încarcerați la începutul acestei luni pentru trafic și consum de droguri. Procurorii au cerut prelungirea măsurii pentru șase dintre ei, iar pentru cel de-al șaptelea, respectiv nepotul decanului Baroului Vrancea, s-a renunțat la propunere. Acesta din urmă a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune în urmă cu câteva zile. „(…) Admite propunerea formulată de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea și în consecință: (…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților Mircescu Åž., Dănăilă E.P., Bortoș M.C., Å¢ăranu D.A, Curcanu-Nițescu A.G. și Scântei P.C., pentru o perioadă de câte 30 zile pentru fiecare inculpat, începând cu data de 02.09.2015 până la 01.10.2015. Ia act că D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vrancea a renunțat la propunerea de prelungire a arestării preventive a inculpatului Ioanovici L. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în soluția magistraților vrânceni.
     Cei șapte au fost arestați la începutul lunii, după ce polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, sub coordonarea DIICOT, au organizat un flagrant, apoi au efectuat 10 percheziții în Vrancea și București, la domiciliile suspecților. La percheziții s-au găsit telefoane mobile și cântare electronice folosite în activitatea infracțională, aparatură specifică pentru realizarea unei culturi de cannabis, 2.500 de lei, 50 de g. de cannabis și 5 g. de hașis.
    Tot ieri s-a luat în discuție, la Tribunalul Vrancea, și prelungirea măsurii arestării preventive într-un alt dosar de trafic de droguri, dosar în care au fost arestați cinci tineri, între care și fiul și nora unei polițiste. „(…) dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpaților: Hogea E., Neagu S.A., Neagu B.G., pentru o perioadă de câte 30 zile pentru fiecare inculpat, începând cu data de 07.09.2015 până la 06.10.2015. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive și pentru inculpatul Croitoru B., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.09.2015 până la 15.10.2015. Dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliul pentru inculpata Neagu I.V., pentru o perioadă de 30 zile, începând cu 05.09.2015 până la 04.10.2015. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare”, a decis instanța.
    Aceștia au fost arestați în iulie, tânăra fiind plasată ulterior în arest la domiciliu, după ce polițiștii din cadrul SCCO Vrancea, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Vrancea și lucrători ai IJJ Vrancea, au efectuat 7 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Vrancea, ocazie cu care a fost găsită cantitatea de 200 g hașiș, 1 kg cannabis, plante etnobotanice, două mini-cântare electronice, un grinder și 10 telefoane mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?