Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bătaie cu bâtele între membrii mai multor familii din Dumitrești


Două femei din comuna Dumitrești susțin că atât ele, cât și soții lor au fost bătuți de șase persoane din aceeași localitate, fără niciun motiv. Crucița Ș. și Claudia Florentina C. spun că ele și soții lor au fost bătuți cu bâtele fără niciun motiv, de frică fiind nevoite să-și părăsească locuințele. În schimb, polițiștii spun că în urma primelor verificări efectuate a rezultat că scandalul a pornit chiar de la cele care fac acum reclamația. Cert este că oamenii legii au întocmit dosar penal, în care fac cercetări pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”.
    Altercația a avut loc în urmă cu aproximativ două săptămâni, pe o stradă din Dumitrești. „Am fost plecate la cules de mure, iar seara când am venit era închis la magazinul de la care trebuia să luăm mâncare. Le-am spus soților că mergem în altă parte, la un alt magazin, care era deschis, iar când am ieșit pe drum, vecinii noștri, șase la număr, au venit cu o mașină, au oprit-o în fața noastră, apoi au scos bâtele și au început să ne lovească. Așa… degeaba. Ne-au omorât cu bătaia. Prima dată s-au luat de copii și apoi de noi. Chiar atunci, o nepoată venea cu soțul ei cu căruța și când a văzut ce se întâmplă, s-au dus și le-au spus soților noștri. Când soții au ieșit în drum, ăia care ne-au bătut pe noi au început să-i lovească pe ei. Au ajuns și la spital. Unu are gura ruptă, altul picioarele. După altercație, noi am fugit la cineva la Mărășești, la o rudă. Stăm cu toții într-o cameră. Suntem trei familii cu 12 copii. Ne este frică să ne întoarcem în sat și nu putem lua ajutoarele, alocațiile, nimic. Noi nu avem din ce trăi. Ne-au mai distrus și casele cu bâtele. Vine iarna, ce le dăm de mâncare la copii? Sunt morți de foame. Nu avem bani de certificate medico-legale. De unde 50 de lei să le scoatem? Trebuie să se facă dreptate”, au susținut cele două femei. Ele ar vrea să-și ridice ajutoarele sociale de la Focșani.
    În timp ce ele au susținut că oamenii legii nu au făcut nimic în cazul lor, subcomisarul Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al IPJ Vrancea, ne-a spus că „a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice”, urmând ca pe parcursul anchetei să se stabilească dacă poate fi vorba și de o altă infracțiune.
Atât anchetatorii, cât și alte persoane, care cunosc familiile implicate în scandal, spun că discuțiile au fost provocate de Crucița Ș. și Claudia Florentina C., împreună cu soții, care au distrus geamurile mașinii vecinilor.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?