Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Tinere obligate să se prostitueze, aduse la instanță cu mandate


Mai multe persoane, care au calitatea de părți vătămate într-un dosar de trafic de persoane, dosar ce se află pe rolul Tribunalului Vrancea, vor fi aduse la instanță cu mandate. Asta pentru că nu s-au prezentat la audieri, motiv pentru care la termenul de zilele trecute judecătorul de ședință a emis mandate de aducere.
    De asemenea, unul dintre inculpați a fost menținut în arest preventiv, iar alți doi sub control judiciar. „Menține măsura arestului preventiv pentru inculpatul Lambru Petre Alin începând cu 19.08.2015. Menține măsura controlului judiciar pentru Ciobotaru Ana Maria și Drăgan Ion. Respinge cererile privind modificarea obligațiilor privind controlul judiciar pentru inculpații Ciobotaru Ana Maria și Drăgan Ion. Termen cu emiterea mandatelor de aducere pentru toate părțile vătămate lipsă și citarea părților civile lipsă la 16.09.2015. Cu drept de contestație pentru măsura preventivă”, se arată în soluția instanței.
    În aprilie, doi bărbați și o tânără au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. Tânăra trimisă în judecată este și ea minoră. 
Astfel, procurorii l-au trimis în judecată pe Petre Alin Lambru, din comuna Homocea, care în perioada aprilie-octombrie anul trecut a recrutat, transferat, adăpostit, primit și supravegheat o victimă majoră, toate acestea prin constrângere, apoi a exploatat-o sexual, împreună cu ceilalți doi inculpați. Practic, a obligat-o să se prostitueze în diferite locații de pe raza județului, apoi și-au însușit o parte din banii obținuți de partea vătămată din practicarea prostituției. Același lucru l-a făcut și în perioada noiembrie-decembrie 2014, cu o altă victimă, tot majoră, pe care a obligat-o să întrețină relații sexuale contra-cost într-un apartament din Focșani.
În aceeași perioadă a mai recrutat o victimă, tot majoră, pe care, împreună cu ceilalți doi inculpați, a obligat-o să se prostitueze tot în apartamentul din Focșani, luându-i victimei mare parte din banii obținuți de la clienții pe care el îi aducea. În rechizitoriu se mai arată că în luna decembrie a anului trecut, vreme de trei săptămâni, a ținut în apartament o victimă minoră, pe care a obligat-o să se prostitueze. Și ei i-a luat toți banii. Aceasta nu a fost singura minoră pe care inculpatul a exploatat-o sexual, o alta a fost obligată să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți, în diferite locații de pe paza județului, în perioada iulie-octombrie 2014. Inculpatul și-a continuat activitatea infracțională până la începutul acestui an, când a indus în eroare o victimă majoră, pe care a obligat-o să practice prostituția în același apartament din Focșani, folosit special pentru astfel de activități. În total, acesta a obligat șapte persoane să practice prostituția.
     Judecat în dosar este și Ion Drăgan, tot din Homocea, care este recidivist. În cazul său, anchetatorii au stabilit că în perioada aprilie-octombrie 2014, împreună cu inculpatul menționat anterior, dar și cu inculpata minoră, a recrutat o tânără, pe care a obligat-o să se prostitueze, lucru pe care l-a făcut și în luna decembrie a anului trecut cu o victimă minoră. De asemenea, din toamna lui 2013 și până în vara anului trecut, a obligat o altă minoră să se culce cu diferiți bărbați pentru bani, iar sumele obținute și le-a însușit. Fata a fost pusă la dispoziția unor clienți din Vrancea, dar și a unora din Suceava, fiind obligată se se prostitueze în diferite locații din localitatea Fălticeni.  O altă minoră a fost umilită în perioada iulie-octombrie 2014, lucru pe care l-a făcut și cu o majoră în perioada decembrie 2014-ianuarie 2015. Pe o altă fată, tot minoră, a obligat-o să se prostitueze în perioada septembrie-octombrie 2014.
     Ana Maria C., minora judecată în dosar, în perioada aprilie-octombrie 2014, a obligat o victimă majoră să se prostitueze, iar banii câștigați de aceasta i-au revenit și ei, lucru pe care l-a făcut și cu o altă victimă majoră, dar în perioada noiembrie-decembrie 2014. Tot în perioada noiembrie-decembrie 2014 a mai exploatat, cu ceilalți doi, o altă victimă majoră, iar în luna decembrie a obligat o minoră să se prostitueze. La fel a procedat în perioada decembrie 2014-ianuarie 2015 cu o victimă majoră și în perioada septembrie-octombrie 2014 cu o minoră.
    Celor trei li s-a înfundat în luna ianuarie 2015, mai exact pe data de 21, când polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale de la Poliția municipiului Focșani au dat buzna peste ei în apartamentul în care se consumau multe dintre partidele de sex.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?