Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Două firme din Vrancea, sub protecţia unor șefi din poliție și fisc din Prahova


Activitatea comercială a două firme din Vrancea, care se ocupă cu extracția minereurilor feroase, ar fi fost protejată de șefi din poliția Prahova, respectiv șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova, comisar șef Constantin Ispas, adjunctul IPJ Prahova, dar și de la DIICOT și Fisc din același județ. Numele societăților din Vrancea apare pe site-ul stiripesurse.ro într-un material în care este descrisă întreaga activitate infracțională a șefului DGA, dar și a altor polițiști, între care unul de la Crimă Organizată.
    Constantin Ipsas, comisar șef de poliție și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova, din cadrul Direcției Generale Anticorupție, este cercetat pentru trafic de influență, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană, luare de mită,  folosire, în orice mod, direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,  spălare a banilor, cercetare abuzivă.
    Sursele judiciare au explicat presei centrale că Ispas, folosindu-și influența asupra unor funcționari cu atribuții de control din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Ploiești – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Prahova, ar fi acționat pentru  obținerea de avantaje patrimoniale necuvenite, pentru sine și membrii ai cercului său relațional.
    Astfel, în perioada 2010-2014, Constantin Ispas ar fi intervenit la nivelul unor funcționari cu atribuții de control, în scopul protejării activității comerciale a unor firme (inclusiv cele două din Vrancea- n.r) încasând periodic, diverse sume de bani, prin intermediul unei firme din Prahova,  societate ai cărei asociați sunt fratele și fiul său. Pentru a da o aparentă legalitate plăților efectuate către aceste societăți ar fi fost  înregistrate  în evidențele contabile documente reprezentând operațiuni comerciale nereale (fictive) privind prestarea unor servicii între părți, acte de comerț ce în realitate nu au avut loc.
    Constantin Ispas, șeful Direcției Generale Anticorupție Prahova, a fost adus ieri dimineață cu mandat la sediul DNA Ploiești. Conform observatorulph.ro, înainte de a fi audiat de procurori, comisarul șef Ispas a declarat că era în concediu când a fost luat de jandarmi și că nu știe motivul pentru care a fost adus la sediul DNA Ploiești. El a precizat că nu are ce să-și reproșeze din punct de vedere profesional și a negat legăturile cu mai mulți afaceriști cercetați penal.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?