Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Bacalaureatul de toamnă începe astăzi


Cei peste 800 de elevi vrânceni înscriși la Bacalaureatul de toamnă susțin astăzi prima probă a examenului, respectiv evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Toți cei prezenți astăzi în sălile de examinare vor putea obține unul dintre cele trei certificate: utilizator mediu, utilizator avansat sau utilizator experimentat.
    Potrivit metodologiei, probele în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat au loc astfel: astăzi și mâine – competențele lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă, urmând ca pe 18 și 19 august să se susțină cele într-o limbă de circulație internațională. Probele orale se încheie cu evaluarea competențelor digitale, pe 20 și 21 august.
    Greul pentru absolvenții de clasa a XII-a va începe abia pe 24 august, când se va da startul probelor scrise. Reamintim că pe 24 august se va susține proba scrisă la limba și literatura română, pe 25 august proba la limba și literatura maternă, pe 26 august proba obligatorie a profilului – la nivelul județului Vrancea candidații vor susține examenul scris la matematică sau istorie, iar pe 28 august va fi ultima probă, la alegere în funcție de profil și specializare.
    Pe 31 august se vor afișa primele rezultate, iar după contestații, pe 3 septembrie, se vor afla notele finale. Reamintim că, în sesiunea iulie a Bacalaureatului, la nivelul județului Vrancea a existat o promovare de 71,32%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?