Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Porumbul, un aliment de nelipsit din dieta noastra


Porumbul dulce sau porumbul zaharat este o cereală originară din America Centrală (Mexicul de astăzi). Porumbul este folosit și în zilele noastre atât ca aliment, cât și pentru a produce medicamente (în prepararea penicilinei) și obiecte precum creioane colorate, cosmetice, lipici, etanol, plastic și multe altele. De exemplu, în China este folosit drept diuretic și la nivel global este recomandat bolnavilor de diabet, deoarece reduce tensiunea și nivelul zahărului în sânge. De asemenea, datorită cantității ridicate de acid folic, porumbul are un rol esențial în diviziunea celurală și contribuie inclusiv la tratarea depresiei, a acneei și în creșterea părului. Porumbul fiert are calități antiinflamatorii și contribuie la echilibrarea tranzitului intestinal.
Datorită numărului destul de redus de kilocalorii este favorabil pentru menținerea greutății corporale optime, mulțumită concentrației reduse de carbohidrați simpli, în comparație cu alte cereale. Alături de orez, porumbul este singura plantă din familia cerealelor care nu conține gluten. 
Boabele de porumb dulce sunt zemoase și cel mai gustoase când sunt gătite simplu, cu puțin unt. Zaharurile naturale din porumb se dezintegrează destul de repede, motiv pentru care trebuie consumat cât mai proaspăt posibil. Pentru fierberea porumbului dulce sunt necesare aproximativ 2 minute. Înainte de a prepara porumbul dulce la grătar, se bagă în apă rece, pentru a nu se usca excesiv în timpul coacerii.
Porumbul dulce se păstrează cel mai bine în frigider, învelit într-o hârtie de bucătărie umedă și fără a i se îndepărta pănușile. Acesta trebuie consumat, de preferat, la o zi sau două de la preparare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?