Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Bani pentru tratarea bolnavilor critic de la Spitalul Județean


Veste bună pentru angajații Spitalului Județean de Urgență Focșani, dar mai ales pentru pacienți. Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a unității medicale a primit suma de 360 mii lei pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici. Asta după ce, și anul acesta, unitatea a fost inclusă în programul finanțat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici. Concret, unitatea a primit fonduri pentru achiziționarea de medicamente, reactivi specifici, diferite materiale consumabile, dar și pentru kituri, piese de schimb și consumabile pentru aparatura și echipamentele din dotare. 
Potrivit legii, de aceste fonduri beneficiază pacienții critici, cu funcțiile vitale afectate, internați în secțiile ATI cu următoarele diagnostice: politraumatisme; traumatisme craniocerebrale; malformații vasculare, anevrisme cerebrale; accidente vasculare cerebrale; anevrisme vase mari; urgențe cardiovasculare, medicale sau chirurgicale; arsuri; intoxicații acute severe; insuficiență respiratorie acută ce necesită ventilație mecanică; sepsis sever, șoc septic; pancreatită acută severă. De asemenea, banii pot fi folosiți pentru achiziționarea medicației necesare pentru tratamentul pacienților, precum soluții perfuzabile, soluții de alimentație enterală și parenterală, sedative, analgezice, curare, antibiotice, medicație pentru profilaxia sau tratamentul bolii trombembolice, medicație pentru profilaxia sau tratamentul ulcerului gastroduodenal de stres sau a hemoragiei digestive superioare, achiziționarea de reactivi specifici și materiale consumabile pentru determinări de laborator, necesare monitorizării pacienților, ventilației mecanice, achiziționarea de kituri consumabile și soluții pentru efectuarea tehnicilor de epurație extrarenală continuă, achiziționarea de kituri consumabile și soluții pentru efectuarea tehnicilor de dializă hepatică.
Spitalul va întocmi pentru fiecare pacient care a beneficiat de tratament și materiale consumabile câte un formular, iar trimestrial, unitatea va transmite raportări către Direcția de Sănătate Publică.
La nivel național, în acest program pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile de Anestezie – Terapie Intensivă sunt incluse 98 de spitale din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?