Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

NEREGULI la trei spitale vrâncene. Unul a fost amendat


    Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au finalizat verificările în cele cinci spitale vrâncene. Cele mai multe probleme sunt la Spitalul Județean de Urgență Focșani, unde unele clădiri nu corespund actului medical. Din acest motiv, inspectorii DSP au, ca și la celelalte controale, planuri de conformare. Deficiențe majore au fost găsite la Secția de Psihiatrie și la cea de Pneumologie, care au nevoie urgentă de lucrări de reabilitare și modernizare. Pe de altă parte, inspectorii DSP au observat că secția de Urologie a fost renovată și, parțial, secția de Pediatrie. De asemenea, Blocul Alimentar trebuie modernizat și reabilitat.
    Nereguli au fost găsite și la spitalele Adjud și Vidra. Mai mult, Spitalul Adjud a fost și singura unitate spitalicească amendată de inspectorii sanitari. Reprezentanții DSP ne-au precizat că spitalul a fost amendat cu suma de 600 de lei, pentru depozitarea incorectă a deșeurilor medicale. De asemenea, la Spitalul din Adjud nu este respectată suprafața per pat, instalațiile sanitare sunt defecte, sălile de așteptare sunt improvizate, numărul de medici și de personal auxiliar este insuficient. Inspectorii DSP au recomandat igienizarea blocului alimentar, achiziționarea de  ecusoane pentru vizitatori și respectarea planului de conformare.
    La Vidra s-au recomandat lucrări de reabilitare și reamenajare. Probleme au fost găsite la sala de nașteri și în sala de operații, care funcționeză în spații improprii. De asemenea, nu sunt respectate circuitele funcționale, mai ales că spațiul în care se află secția de chirurgie este impropriu, în condițiile în care acesta se găsește la etajul I și nu se poate realiza în condiții optime transportul pacienților cu targa. 
    La Spitalul Dumbrăveni și la Spitalul Panciu nu au fost găsite nereguli. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?