Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Mihai Copaci se judecă din nou cu CNAS pentru şefia CAS Vrancea


Mihai Copaci își cere, din nou, postul în instanță. După ce a fost demis de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în urma unui control, Copaci s-a adresat magistraților de la Curtea de Apel Galați pentru a fi repus în funcția de președinte director general al CAS Vrancea. El solicită în instanță suspendarea executării actului administrativ ce a dus la revocarea sa din funcție, iar, în acest proces, pârâți sunt CNAS și Emanuela  Georgescu, director economic, cea care ocupă în prezent funcția de președinte al CAS Vrancea. Mai mult, Copaci a contestat și la CNAS decizia revocării sale din funcție.
    Reamintim că Mihai Copaci a fost demis din funcția de președinte director-general al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea. Decizia a fost luată de conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, în urma unui control efectuat la începutul acestui an, la o clinică de imagistică și radiologie medicală. „Există un raport de control al CNAS, referitor la documentația trimisă de Direcția de Sănătate Publică privind autorizația sanitară a unei clinici de imagistică, în sensul că furnizorul nu este autorizat să furnizeze servicii medicale. Punctul de vedere al DSP, prin emiterea documentelor în baza legislației în vigoare la CAS Vrancea, a fost că îndeplinește să furnizeze servicii pe CT și RMN. De asemenea, este important de subliniat și faptul că acest furnizor efectuează servicii medicale de urgență, cât și curente pentru Spitalul Județean de Urgență Focșani, în aceleași condiții de autorizare și funcționare. Pentru că cei din corpul de control al CNAS nu sunt de acord cu faptul că noi am acceptat notificarea de funcționare trimisă de DSP, s-a propus, ca măsură, eliberarea mea din funcție. DSP a dat documentele și trebuiau luate în calcul, CAS nu e vinovată pentru un act eliberat de DSP”, ne declarase Copaci, la începutul acestei luni.
     Mihai Copaci a fost demis de mai multe ori din fruntea instituției, acesta contestând de fiecare dată măsura în instanță și câștigând. Ultima dată, acesta a fost demis din funcție în 2012. Cu câteva pauze date de demiteri și de procesele pentru recâștigarea postului, Copaci ocupă funcția cea mai înaltă din CAS Vrancea din octombrie 2006.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?