Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

LOCURI DE MUNCĂ pentru șomeri: 120 în Vrancea, 684 în străinătate


Lista locurilor de muncă declarate vacante de angajatorii vrânceni, și dată publicității de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea cuprinde 120 de oferte destinate atât celor cu studii medii și necalificați, cât și celor cu studii postliceale și superioare. Astfel, se pot angaja vrâncenii de profesie inginer, inginer de cercetare în prelucrări plastice și tratamente termice, inginer de producție, șef serviciu instituție publică, asistent medical generalist, inspector de specialitate în administrația publică, tehnician determinări fizico-mecanice, responsabil de mediu, contabil, registrator medical, operator calculator electronic și rețele și funcționar informații clienți.
    De asemenea, pot semna contracte de muncă persoanele calificate ca: bucătar, ospătar (chelner), barman preparator, vânzător, infirmier/infirmieră, agent de securitate, dulgher (exclusiv restaurator), zugrav, lăcătuș montator, strungar un iversal, mecanic auto, electromecanic, tâmplar universal, confecționer-asamblor articole din textile, operator confecționer industrial îmbrăcăminte din țesături, tricotaje, șofer autoturisme și camionete, spălător vehicule, paznic și manipulant mărfuri.
    Alte 32 de locuri sunt vacante pentru muncitori necalificați, și anume 28 în domeniul confecțiilor și patru, la asamblarea și montarea pieselor.   

Sute de oferte de muncă în țările Comunității Economice Europene

    În țările din Comunitatea Economică Europeană sunt vacante 684 de locuri de muncă. Foarte multe oferte vin din Germania unde se caută persoane calificate ca: factor poștal (200 euro/lună), agent de pază (8,50-9 euro brut/oră), comisionar (11,50 euro brut/oră), mecanic auto (10,98 euro brut/oră), șoferi de tir (2040 euro brut/lună), operator stivuitor (1300 – 1400 euro net/lună), sudor MAG (10,98 euro brut/oră), agenți de pază (8,50 euro brut/oră), operator CNC strungar, frezor, tehnician electrotehnist, tehnician electronică, tehnician electronică – service fibre laser de mare putere, asamblor-montator (lucrător în producție), mecatronist, tehnician sisteme de securitate, alarmă și supraveghere (11-13 euro brut/oră), tâmplar, dulgher, fierar betonist, betonist, optician, manager vânzări, bucătar/ bucătar șef/ bucătar specialist (1700 – 2400 euro brut/lună), ospătar (1500-2200 euro brut/lună), barman (1500 – 2200 euro brut/lună), personal în gastronomia de sistem (1450 euro brut/lună), operator CNC laminar și strung (9 euro brut/oră), sudor MIG MAG (10,98 euro brut/oră) și mecanic instalații (10,98 euro brut/oră).
    În Norvegia se pot angaja cei de profesie: profesor asociat în metoda elementului finit (FEM) și analiza structurilor (59.000 – 75.000 euro brut/an), coordonator de cercetare al UE în securitatea calculatoarelor (52.500 euro brut/an), leader de echipă în servicii de machiaj, coafare, cosmetică-îngrijire, înfrumusețare, masaj, stiliști, personal de yoga, antrenori personali și manichiuriști.
    În Suedia sunt disponibile câte zece locuri pentru tinichigii auto și mecanici auto (1000 euro net/lună) și 15 posturi pentru vopsitori auto (1000 euro net/lună). Angajatori din Republica Cehă au declarat vacante locuri de muncă pentru persoanele calificate ca: șlefuitori, pilitori (450 – 1000 euro net/lună), lucrători în producție – asamblarea aparatelor de aer condiționat (3 euro/oră), operatori autoclave/asamblori (550 euro/lună), muncitori asamblare (550 euro/lună), operator (550 euro/lună), operator de producție (75 – 85 CZK net/oră), lucrător în prelucrarea lemnului (350 – 600 euro net/lună) și croitor (550 euro/lună).
    În Marea Britanie se pot angaja: un infirmier (7 lire brut/oră); 58 de asistenți medicali terapie intensivă, de recuperare, anestezist, pediatrie, generalist (21.698 – 28.180 lire brut/an), câte zece asistente medicale pentru centre de îngrijire particulare (1900 lire net/lună), îngrijitori persoane/infirmieri (7,50 lire/oră) și opt îngrijitori copii/bone (8 – 12 lire/oră), un asistent social (7,70 lire/oră), trei asistenți sociali/îngrijitori persoane, zece asistenți medicali, nouă bucătari (19.000 – 20.000 lire/an), zece șoferi camion (8 lire brut/oră), pictori, vopsitori, polizatori, carosier, pregătitori suprafețe pentru lăcuit, montatori componente auto (9 – 13 lire/oră) și 20 de îngrijitori persoane.
    În Elveția sunt vacante zece posturi pentru îngrijitori copii/Au Pairs (700 CHF/săptămână) iar în Spania se poate angaja un maseur (960 euro net/lună).
    Această ofertă de muncă este valabilă până la data de 30 iulie a.c.. Cei interesați de locurile de muncă din UE și din țară pot accesa adresele: www.eures.anofm.ro; www.eures.europa.eu; www.muncainue.ro; www.anofm.ro.     
   
Alte locuri de muncă în Israel, UE, Norvegia și Islanda

    Reprezentanții AJOFM Vrancea au transmis, pintr-un comunicat de presă, că oferta angajatorilor din Israel pentru muncitorii calificați în construcții este încă valabilă. Pentru un salariu de 1540 dolari americani lunar, pot semna contracte de muncă pe o perioadă de un an, cu posibilitated e prelungire 63 de luni, muncitori calificați ca: dulgheri pentru cofraje de construcție industrializată, fierari-betoniști, zidari – faianțari și zidari-tencuitori. Mai multe informații cu privire la această ofertă pot fi obținute la sediul AJOFM Vrancea sau accesând www.anofm.ro.
    Totodată, vrâncenii care cunosc limba germană și au calificare în domeniul hotelier – gastronomic pot profita de oferta de muncă a angajatorilor din Germania, lansată prin intermediul Rețelei EURES. Cele 50 de locuri de muncă disponibile sunt pentru: bucătar/ bucătar șef/ bucătar specialist, ospătar, barman și personal în industria gastronimiei de sistem. Selecția pentru aceste posturi va avea loc în luna octombrie a.c., la București. Angajarea se face pentru o perioadă de 6 luni, începând cu luna octombrie 2015, cu posibilitate de prelungire a contractelor pe durată nedeterminată. Salariul oferit este cuprins, în funcție de meserie, între 1450 și 2400 euro brut/lună.
    Cei interesați trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul AJOFM Vrancea, din Bd.Unirii, nr. 53A, telefon 0237.224677, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinătate și pentru a primi invitație de participare la selecție. Înregistrarea în baza de date se realizează pe baza următoarelor documente:
cerere tip (se completează la sediul Agenției); copie act de identitate sau pașaport (valabilitate minim 6 luni); C.V. model Europass (cu fotografie) în  limba germană (Lebenslauf); cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); adeverință de la medicul de familie, cu mențiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
    Tinerii vrânceni cu vârsta între 18 și 35 de ani au șansa de a munci în străinătate prin programul „Primul tău loc de muncă EURES”. Informații cu privire la acest proiect pot fi obținute de asemenea la sediul AJOFM Vrancea, sau accesând linkurile: http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.php; http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?