Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Gerard Depardieu la Minsk, pentru a afla secretul perpetuării la putere a lui Lukașenko


    Actorul francez Gérard Depardieu, care deține din 2013 cetățenia rusă, efectuează în aceste zile o vizită la Minsk pentru că a vrut să vadă cu ochii lui Republica Belarus, despre care a auzit multe lucruri în timp ce se afla în Rusia, după cum a declarat chiar el marți seara, la sosirea pe aeroportul din Minsk, potrivit postului de televiziune belarus ONT. La salutul jurnaliștilor locali: ‘Bonsoir!”, Depardieu a răspuns: ‘Bună seara!’ în limba rusă, fără accent (‘Dobrâi vecer’) și și-a arătat pașaportul rusesc cu care călătorește în lume.
    Actorul, care are afaceri în agricultură și deține mai multe restaurante, a declarat că a dorit să vadă poporul care îl sprijină în unanimitate pe liderul său. ‘Prefer să-mi fac o părere personală despre o țară vizitând-o personal, nu pe baza declarațiilor cuiva. Am aflat multe lucruri despre Belarus când am fost în țara vecină Rusia. Mi s-a spus: știți că la ultimele alegeri (2010) președintele Aleksandr Lukașenko a obținut peste 80% din sufragii? Mulți în Europa sunt surprinși, iar eu am decis să mă conving personal’, a spus Depardieu, adăugând că Republica Belarus trebuia acceptată demult în ‘familia europeană’.
    Lukașenko, considerat ‘un paria’ în Occident pentru represiunile grave împotriva opoziției, conduce Belarus cu mână de fier de peste 20 de ani și este unul din cei mai longevivi șefi de stat din Europa. După ce au discutat despre afaceri și agricultură, președintele belarus l-a învățat pe Depardieu să cosească iarba pe o pajiște nu departe de Minsk. ‘Belarus mi-a amintit de mica Elveție. Există unii care au creat un clișeu negativ despre Belarus. Desigur, fiecare țară își are propriile probleme. Dar văd aici ferme, câmpuri cultivate, pajiști, păduri. Toate acestea îmi amintesc de mica Elveție’, a declarat miercuri actorul francez, citat de agenția locală de presă Belta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?