Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Încep lucrările de reabilitare la Şcolile 3 şi Alexandru Vlahuţă din Focşani


Săptămâna aceasta vor începe lucrările de reabilitare la școlile nr. 3 și Alexandru Vlahuță din municipiul Focșani. Lucrările la Åžcoala 3 din Bahne vor fi executate de „PIF&LMS Company”, iar la Åžcoala Alexandru Vlahuță din Sud de către societatea Conbeta. Aceasta din urmă are și trei subcontractanți, respectiv Termotop pentru lucrările de instalații sanitare, electrice, Cando Exim pentru lucrările de avertizare-semnalizare și Eximo Security pentru instalațiile de avertizare-supraveghere.
    Primarul Decebal Bacinschi a prezentat, ieri, într-o conferință de presă, informații despre cele două proiecte de investiții care vor fi realizate cu fonduri europene. Lucrările ar urma să înceapă săptămâna aceasta și să fie finalizate până la începutul lunii decembrie din acest an. Valoarea contractului de la Åžcoala nr. 3 este de 2,08 milioane lei, la care se adaugă TVA de 501,1 mii lei. Pentru Åžcoala Al. Vlahuță, valoarea contractului este de 1,26 milioane lei, la care se adaugă TVA de 302,3 mii lei.
    Primarul Decebal Bacinschi a arătat că elevii școlilor unde se vor realiza lucrările de investiții urmează să fie mutați în alte unități de învățământ până la finalizarea lucrărilor. „De mâine vom elibera cele două clădiri urmând ca Åžcoala 3 să își desfășoare activitatea până la finalizarea lucrărilor în două locații, una pe strada Sihleanu și o locație la Liceul 3. Åžcoala 8 își va desfășura activitatea în această perioadă în clădirea reabilitată de la Åžcoala 1 și la grădinițele 13 și 10. Sunt suficiente locuri pentru a crea cele mai bune condiții desfășurării procesului de învățământ pentru toate aceste unități„, a afirmat primarul Bacinschi, care a precizat că va fi asigurat transportul pentru elevii din ciclul primar. „Elevii de la V-VIII vor învăța la Nicolae Iorga, iar clasele 0-IV la Grădinița 10, care este sub tutela Grădiniței 13”, a precizat Rodica Boboc, administrator la Åžcoala Alexandru Vlahuță.
    Edilul a explicat că lucrările la cele două unități de învățământ vor consta, în general, în refacerea instalațiilor interioare. Sunt unități de învățământ vechi de peste 30 de ani, construite prin 1980-’85. „Este vorba despre refacerea instalațiilor de încălzire, instalațiilor interioare de iluminat, instalațiilor sanitare. Va avea loc introducerea unor noi circuite pentru supraveghere electronică, avertizare. La Åžcoala 3 nu se va umbla la acoperiș, se va lucra la termoizolarea clădirii. Același lucru este valabil și pentru Åžcoala 8, aici cred că se la lucra numai la culoarea clădirii. Unde este cazul se va înlocui tâmplăria de termopan, pardoseli, zugrăveli și o sumă pentru dotări la aceste unități de învățământ”, a afirmat primarul Decebal Bacinschi.

Verificări la cele două școli

    Edilul a recunoscut că timpul este foarte scurt pentru realizarea celor două proiecte de investiții. De aceea, ieri a mers împreună cu constructorii la cele două școli pentru a stabili modul în care să se lucreze în continuare. „Pentru etapa de vară să își termine lucrările exterioare iar după aceea să aibă create condițiile pentru a-și desfășura lucrările în interior, ținând cont că vor avea căldură, vor fi închise și se va putea lucra în luna noiembrie și în decembrie”, a precizat primarul Decebal Bacinschi.
    Inițial, municipalitatea a propus reabilitarea doar a Åžcolilor 1, 9 și a Colegiului Național Unirea. Însă, ulterior, în baza licitațiilor pentru lucrările de investiții, au fost realizate economii, care au permis implementarea a încă două proiecte, pentru școlile generale 3 și 8 din Focșani. Sumele primite de municipalitate pentru reabilitarea celor două unități de învățământ sunt foarte mari. Sunt investiții care nu ar fi putut fi realizate de la bugetul local, pentru care singura salvare o reprezintă proiectele finanțate din fonduri europene.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?