Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

DESTINAȚII CU GUST Timiș: Curcan, rață sau pui umplut ca la Ghiroda


Doamna Cinca din Ghiroda are o rețetă de friptură de pasăre care-i adună pe invitați în jurul mesei de nu se mai ridică de-acolo până nu mănâncă tot. ‘Ne trebuie o pasăre; noi avem în gospodărie rațe, curci și pui, găini. Azi luăm un curcan. L-am îmbătat aseară cu coniac să i se frăgezească mai mult carnea, a dormit bine… Atât i-a fost’, relatează Angelica Cinca.
Apoi, ea a pregătit și 200 gr ulei, o ceapă, 2-3 căței de usturoi, 200 gr pâine, 200 ml lapte, cimbru, 2 ouă, sare, piper și măruntaiele de la pasăre. „În uleiul încins se amestecă măruntaiele de pasăre tocate mărunt — ficat, pipota bine curățată, unii pun și inima, noi nu o punem. Adăugăm sare, piper, ceapa tocată mărunt, usturoiul, pâinea înmuiată în lapte și ouăle. Separat se ia pasărea bine curățată și pe dinăuntru, nu numai pe dinafară, și o umplem cu compoziția de mai sus. Coasem cu o sfoară, se sărează și se unge la suprafață. Așezăm pasărea în tava în care punem și puțină apă cu ulei și lăsăm la foc moale, ca să se pătrundă cam 50 de minute”, explică Angelica Cinca.
În timp ce ne desfătăm cu o friptură atât de fragedă și de bună, ne putem umezi gâtul cu câte-un strop de vin roșu, care merge cel mai bine cu acest preparat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?