Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

DESCINDERI la Odobeşti! Frați arestați pentru TRAFIC DE MINORI și proxenetism


Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea au efectuat patru percheziții, ieri, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, într-un dosar de trafic de minore și proxenetism. Vizați au fost doi frați, George Claudiu M. și Adrian M., unul cu domiciliul în Craiova, iar  celălalt cu domiciului la Odobești, oraș în care s-au și efectuat perchezițiile. Potrivit informațiilor primite de la comisarul șef Costel Manea, șeful SCCO Vrancea, cei doi bărbați au fost reținuți, apoi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Ambii au primit mandate pentru câte 30 de zile.
    Anchetatorii îi bănuiesc pe cei doi că au obligat patru tinere, două dintre ele minore, să se prostitueze, iar banii obținuți ajungeau la ei. Tinerele au fost exploatate sexual doar în țară, nu și peste hotare. Uneori, ei le găseau clienți, alteori fiind trimise să-și caute singure și să se întoarcă la ei cu banii câștigați. În timpul perchezițiilor efectuate, anchetatorii au ridicat mai multe telefoane mobile, dar și documente, nefiind găsite sume de bani, ori alte bunuri. Potrivit unor surse, cei doi frați nu au negat că le-au obligat pe tinere să se prostitueze în folosul lor.
    În ultima vreme, tot mai multe persoane au ajuns în arest, unele dintre ele fiind  chiar judecate și condamnate pentru astfel de fapte. Nu doar bărbații au astfel de preocupări, ci și femeiile. În ianuarie, o acțiune pentru prinderea a trei persoane, care obligau tinere să se prostitueze, a fost organizată într-un apartament din Focșani, inculpații în dosar fiind doi tineri și o copilă de 17 ani. Dosarul în care cei trei sunt judecați este pe rolul Tribunalului Vrancea, unul dintre inculpați fiind judecat în stare de arest preventiv, iar ceilalți doi sunt puși sub control judiciar. 
    La finele anului trecut, într-un alt dosar, polițiștii au reținut 11 persoane, care ulterior au fost arestate preventiv. Printre cele 11 persoane s-au numărat și două femei. Traficanții de carne vie au fost reținuți și arestați după efectuarea a zece percheziții în mai multe locații din Focșani, Cîmpineanca, Mărășești și Tătăranu. În urma acestora, oamenii legii au adus la audieri zeci de persoane, dar nu înainte de a ridica și o sumă de bani, aproximativ 10.000 lei, șase mașini, documente de stare civilă ale mai multor victime, un pistol și arme albe.
Anchetatorii au stabilit că în perioada 2012-2014, persoanele în cauză s-au constituit într-un grup infracțional organizat specializat în racolarea de tinere, printre care și minore, de pe raza mai multor județe, pe care le-au exploatat sexual, banii astfel obținuți fiind folosiți în interes personal de membrii grupării. Anchetatorii au adăugat că tinerele pe care le racolau erau obligate să practice prostituția pe drumul european ce tranzitează județul, în zona stațiilor peco, dar și în parcări. Dacă nu făceau ce li se spunea, unele dintre ele erau bătute.
La locuințele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea, au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane, diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe. În acest dosar, unii inculpați au fost condamnați la pedepse cu executare, pentru alții s-a dispus suspendarea executării pedepselor sub supraveghere.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?