Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Au început înscrierile la Maratonul „Pe aici nu se trece”, din 6 august


Consiliul Județean Vrancea și autoritățile locale din mai multe localități, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii, filiala Focșani, în parteneriat cu Ro Club Maraton și Direcția pentru Sport și Tineret Vrancea organizează miercuri, 6 august, ediția a cincea a maratonului „Pe aici nu se trece!”.
    Acesta va avea loc între localitățile Mărășești-Mărăști (46 km), pe un itinerariu ce include locuri în care ostașii Armatei Române au purtat cele mai crancene bătălii în Primul Razboi Mondial, pentru apărarea gliei străbune.

Probe:
-Supermaraton, 46 km, Mărășești-Tișița-Panciu-Străoane-Monument Ecaterina Teodoroiu-Varnița-Răcoasa-Mărăști,
-Åžtafetă copii 46x1km, pe traseul Mărășești-Tișița-Panciu-Străoane-Monument Ecaterina Teodoroiu-Varnița-Răcoasa-Mărăști,
-Maraton, 42 km, Soveja-Cîmpuri-Răcoasa-Varnița-Răcoasa-Mărăști;
-Åžtafetă copii 42x1km, pe traseul Soveja-Cîmpuri-Răcoasa-Varnița-Răcoasa-Mărăști;
-Semimaraton, 21 km, Străoane (Monument) -Mărăști;
-Cursa populară: 1,5 km, Arcul de Triumf Mărăști-Mausoleul Mărăști.
Start: Maraton și ștafetă 42x1km (ora 6.00): Soveja; Supermaraton (ora 6.00) și ștafetă 46x1km: Mărășești; Semimaraton (ora 8.30): Străoane (Mausoleul Ecaterina Teodoroiu); Cursa populară (ora 11:00): Mărăști. Sosire pentru toate probele: Mărăști. Înscrierea/validarea înscrierii la competiție se va face la Mausoleul Mărășești în ziua de 5 august între orele 16.00-18.00.
    Festivitatea de premiere va avea loc în faâa Mausoleului de la Mărăști, începând cu orele 13.00. „Pe aici nu se trece!” a spus cu 98 de ani în urmă, generalul Eremia Grigorescu implusionându-și ostașii să apere poarta Moldovei, în fața adversarilor. În cinstea victoriei din 6 august 1917 și în memoria ostașilor căzuți la datorie, la Mărășești a fost înălțat, între anii 1923 și 1938, Mausoleul de la Mărășești, care este cel mai impunător din țară și printre cele mai maiestuoase de acest fel din Europa.
    În inima românilor, această bătălie are un loc special datorită eroismului de care au dat dovadă ostașii români și a faptelor de arme ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat, generalului Eremia Grigorescu și mai ales, a legendarului său îndemn. Acest maraton este o continuare a ciclului de maratoane istorice, „Din dragoste pentru Romania si Istoria ei”, organizate de maratoniștii din România între anii 2011-2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?