Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Grupa 2007 de la Prosport Focşani, vicecampioană la „Junior`s Cup Izida“ (Bulgaria)


Pe litoralul bulgăresc al Marii Negre, în prestigioasa stațiune Albena, în perioada 25-28 iunie, grupa 2007 de la Prosport Focșani a participat la primul turneu internațional, „Junior`s Cup Izida”. Clubul focșănean a făcut parte dintr-o grupă selectă, alături de Å¢SKA Sofia, PFK Dobrich, Delfinite Varna-Bulgaria și Academia Hagi. Victoriile pe linie din grupă au asigurat copiilor de la Prosport le-au permis accesul în semifinală. Cu 14 goluri marcate și doar unul primit, având maximul total de puncte, copiii focșăneni au abordat cu multă încredere semifinala cu DFK Varna. Victoria cu 2-0 a asigurat accederea într-o finală românescă ce a opus echipei din Focșani pe Academia de Fotbal Voluntari.
Prosport a deschis scorul prin Robert Martac, egalitatea restabilindu-se imediat printr-un gol marcat direct din lovitura de repunere a mingii in joc. „Chiar dacă altă dată ne-am bucurat la loteria loviturilor de departajare, de acesta dată balanța s-a înclinat în favoarea adversarilor noștri. Felicitări copiilor de la Voluntari și mulțumim copiilor noștri pentru jocul prestat”, a spus antrenorul Adrian Schinește, formația din Voluntari impunându-se în final cu 4-3. Prosport Focșani a deplasat în Bulgaria următorul lot de jucători: Lensu Alexandru și Profiroiu Alexandru-portari, Martac Robert, Iliescu Mihai, Băncilă Darius, Lambru Vlad, Lal Robert, Gaiu Mario, Răileanu Cristian și Spulber Sebastian.
Invitat de onoare al organizatorului turneului, Ion Popa, și al Administrației stațiunii Albena, Helmut Duckadam a fost cel care a înmânat premiile finaliștilor, dar și distincțiile pentru golgheter, cel mai bun jucător și cel mai bun portar. Președintele de imagine al Stelei a făcut față cu greu la final asaltului copiilor și al părinților veniți din România, care i-au solicitat autografe și fotografii, reușind, cu răbdare, să satisfacă toate doleanțele celor prezenți.
La turneu au participat și câțiva foști jucători din România, implicați acum în sectorul de juniori: Cristi Ciocoiu împreună cu școala sa de fotbal, FC Bacău, și antrenorii Cristian Hăisan, Vasile Jercălău și Radu Ciobanu; Toni Doboș, care a condus de pe bancă echipele participante de la Academia sa de fotbal; Mircea Bornescu, alături de fiul său, Nicolas Gabriel (7 ani și jumătate), fundaș la Academia Voluntari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?