Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Conducătorul unui moped, rănit grav de o mașină care îl depășea


Un bărbat de 78 de ani a ajuns la spital cu răni grave, după ce mopedul pe care îl conducea a fost acroșat de o mașină, care îl depășea. Accidentul a avut loc duminică, la ora 12.30, pe DN 23, în comuna Măicănești.
Polițiștii, care au efectuat cercetarea la fața locului, au stabilit că bărbatul de pe moped ar fi fost acroșat de mașină în timp ce a schimbat direcția de mers către stânga, fără să se asigure. „La data de 28 iunie a.c., orele 12.30, pe DN 23, în interiorul comunei Măicănești, un bărbat în vârstă de 78 ani, în timp ce conducea un moped din direcția Măicănești – Focșani, pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers spre stânga, a fost acroșat de către un autovehicul angajat în depășirea sa, condus de un bărbat în vârstă de 55 ani. A rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului mopedului. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Pentru a nu mai fi implicați în evenimente rutiere, polițiștii au câteva recomandări pentru conducătorii de mopeduri. Astfel, ei trebuie să poarte cască de protecție omologată pe timpul deplasării pe drumurile publice, iar mopedul trebuie să fie echipat cu: instalație de frânare eficace; sistem de avertizare sonoră; instalație de evacuare a gazelor de ardere care să respecte normele de poluare fonică și de protecție a mediului; lumină de culoare albă în față, respectiv lumină și dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare roșie în spate; lumini de culoare galbenă pentru semnalizarea schimbării direcției de mers, în față și în spate, iar plăcuța cu numărul de înregistrare trebuie să fie amplasată în partea din spate.
    Se interzice montarea pe moped a luminilor de altă culoare sau intensitate, a altor lumini, dispozitive ori accesorii de avertizare decât cele omologate. De asemenea, conducătorilor de mopeduri le este interzis să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, să circule pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, fără a fi dotat corespunzător; să circule cu defecțiuni tehnice la sistemele de frânare sau cu un vehicul care nu este prevăzut cu avertizor sonor; să traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, în timp ce se deplasează pe moped; dar și să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
    Pe timpul circulației pe drumurile publice, conducătorii de mopeduri sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate, permisul de conducere și certificatul de înregistrare a vehiculului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?