Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Reprezentanți ai Crucii Roșii Frankfurt au venit cu ajutoare și au plecat… înțepați de albine!


Cele cinci zile petrecute în Vrancea de cei trei reprezentanți ai Crucii Roșii Fulda, Lauterbach (Frankfurt), s-au constituit într-o adevărată aventură, pe care și-o vor aminti fără îndoială, întreaga viață. Veniți la Filiala de Cruce Roșie Vrancea cu un transport suplimentar de ajutoare, ei au dat și bani, dar și o mână de ajutor pentru achiziționarea, transportarea și instalarea a cinci familii de albine în stupina „Maria Francisca” de pe lângă Locuința protejată pentru vârstnici „Casa bavareză” din Vîrteșcoiu. „Împreună am căutat persoane care ar putea să ne vândă familii de albine și am găsit la Nistorești un apicultor de la care am cumpărat. Albinele au fost transportate de prietenii noștri germani, cu camioneta, iar când am ajuns la Vârteșcoiu a trebuit să le asigurăm toate condițiile pentru a se instala în stupi. A fost extrem de dificil, albinele ne-au înțepat pe toți, dar până la urmă am reușit. Deja am cursat o persoană în ocupația de apicultor și aceasta se va ocupa de stupină”, a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
    Thomas Muller, cel care a condus delegația, a spus că, într-adevăr, a numărat cel puțin șapte înțepături cu care pleacă înapoi în Germania, la fel și colegii lui, dar sunt mulțumiți că au reușit să realizeze stupina formată din 20 de stupi, beneficiile urmând să se vadă pe viitor. Mai mult, el a declarat că este pentru prima dată în viață când face așa ceva, iar la plecare, cu toată suferința provocată de înțepături, el și-a luat la revedere și de la albine, ca de la niște fințe dragi!
    Parteneriatul instituției vrâncene de caritate cu Crucea Roșie Fulda (Frankfurt) a devenit tradiție, de 20 de ani reprezentanți ai acesteia aducând ajutoare în Vrancea. De regulă, ei vin de două ori pe an, însă anul acesta au decis să facă un transport suplimentar cu prilejul căruia au adus și o rulotă, ce va fi folosită pentru cazarea muncitorilor care lucrează la obiectivele Crucii Roșii Vrancea. De asemenea, au mai adus saci cu jucării, îmbrăcăminte, obiecte de uz casnic pentru toate casele de bătrâni ale Filialei vrâncene de Cruce Roșie, dar și un ecograf, cu care va fi dotat unul din cele două Compexe medico-sociale din Mărășești.

    „Casele de bătrâni ale Crucii Roșii Vrancea sunt vii!”

    Cu prilejul acestei vizite, cei trei reprezentanți ai Crucii Roșii Fulda au vizitat casele de bătrâni ale Crucii Roșii Vrancea, cele două Complexe medico-sociale din Mărășești și celelalte proiecte ale instituției vrâncene de caritate și au muncit pe brânci transportând materiale de la un proiect la altul, de la o casă la alta. De asemenea, ei au venit și cu o platformă cu care au transportat în Germania, pentru reparații capitale, microbuzul Wolksvagen al filialei vrâncene, urmând să-l aducă înapoi în luna septembrie, când vor reveni cu un alt transport umanitar.
    Pentru a veni cu acest transport suplimentar în Vrancea, cei trei voluntari membri ai delegației germane și-au luat pur și simplu concediu de la serviciu. Ei au spus că tot ce fac, fac cu mare drag, că s-au focalizat de ajutorarea beneficiarilor Filialei de Cruce Roșie Vrancea pentru că au văzut cu ochii lor dezvoltarea în timp a atâtor proiecte, în care au regăsit toate ajutoarele aduse de ei. „Să știți că aceste case de bătrâni ale Crucii Roșii Vrancea sunt mult, mult mai frumoase decât cele din Germania, și nu pentru că acolo nu s-ar asigura toate serviciile, ci pentru că bătrânii nu fac altceva decât să doarmă și să mănânce. Nu sunt implicați în activități, așa ca aici, la voi! Aici, aceste case vezi, simți că sunt vii, se trăiește în ele la fel ca în familie, bătrânii fac fiecare câte ceva, au activitate, sunt implicați în gătit, în grădinărit, în toate activitățile, pe când în Germania nu este la fel. Ducem cu noi modelul acesta și vom propune ca și în Germania, casele de bătrâni să se organizeze la fel ca acestea ale Crucii Roșii Vrancea”, a declarat Thomas Muller.
    Despre proiectele uimitoare, în premieră, la care s-au gândit și pe care le-au scris împreună, urmând să fie derulate în parteneriat de Crucea Roșie Vrancea cu Crucea Roșie germană, vom relata într-o ediție viitoare a cotidianului nostru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?