Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: O mamă de 81 de ani mulțumește autorităților că i-au adus acasă fiul mort în Italia


Anica Sava, de 81 de ani, din Focșani, mama lui Georgel Negru, de 50 de ani,  decedat în Italia, a dorit să mulțumească public autorităților locale și județene pentru sprijinul financiar acordat, fără de care nu ar fi putut să aducă în țară trupul neînsuflețit al băiatului ei. Totodată, sărmana își îndreaptă gândurile de recunoștință și către organizațiile de voluntariat din România și Italia care, printr-o implicare continuă în rezolvarea problematicilor la nivel social ale cetățenilor români, reușesc, printr-o relație de colaborare instituțională, să rezolve problema repatrierii trupurilor neînsuflețite ale celor decedați peste hotare și, totodată, să sprijine familiile acestora aflate la grea încercare, oferindu-le tot ajutorul necesar.
    Moartea lui Georgel Negru a aruncat-o în disperare pe biata mamă, dat fiind faptul că nimeni din familie n-a știut că acesta ar fi suferit vreodată de vreo boală. De aceea, șocul a fost extrem de mare când Anica și nepoții ei, fiii decedatului – Ionuț Marian Baciu, de 27 de ani, și Georgel Negru, de 30 de ani – au primit cumplita veste a decesului. 
    „Ne-a sunat de la Evidența Populației Focșani spunându-ne că au primit un e-mail din Italia, de la Primăria orașului Padova, Serviciul Cimiterial, că a decedat la Spitalul «Sfântul Anton» pe data de 17 mai 2015. Ar fi făcut stop cardio-respirator, mai mult nu știu. Vă dați seama că nici el nu avea strânși banii necesari ca să-l aducem în țară, iar noi nici atât. Trebuiau 2.500 de euro numai pentru repatriere, suma cuprinzând atât transportul, actele necesare repatrierii, cât și sicriul special, cu toate accesoriile necesare acestuia. Eu iau o pensie de 401 lei pe lună, din care întrețin și strănepoții cu nepoții mei… Am încercat să mergem pe la autorități să cerem a jutor. Am apelat astfel la domnul Toader Constantin, secretar județean Partida Romilor «Pro-Europa» Vrancea și să-i dea Dumnezeu sănătate că ne-a ajutat. Ne-a îndrumat la persoanele cu suflet, spunâd ca singura persoană la care putem apela este domnul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprisan. Ne-a dat suma necesară acoperirii cheltuielilor de repatriere. Ne-au ajutat să-l aducem pe Georgel, băiatul lui mama, în țară, și să-l îngropăm creștinește”, a spus Anica Sava.
    Sărmana mamă îndoliată a mai povestit că toate acestea au fost posibile și datorită Organizației de voluntariat CASCRI (Centrul de Asistență și Servicii a Cetățenilor Români din Italia) care s-a ocupat nu numai de organizare, eliberarea actelor necesare și transportul defunctului, ci au asigurat inclusiv transportul, cazarea și masa fiului decedatului, Georgel, care a trebuit să meargă în Italia, la Padova, să-și identifice tatăl, pentru că acestuia i-au fost furate actele de identitate. Totodată, acesta a putut, datorită ajutorului acordat de CASCRI, să-și însoțească tatăl pe ultimul său drum spre casă.

   Îngropat creștinește, marți…

    Trupul neînsuflețit al lui Georgel Negru, cel care a fost fiu, tată și bunic și care a plecat peste hotare în speranța că va câștiga bani din care să-și întrețină sărmana familie, a ajuns acasă pe 20 iunie. Îndurerați, mama, fiii, prietenii și toți cei care l-au cunoscut l-au condus pe Georgel Negru pe ultimul drum marți, el fiind îngropat în Cimitirul Sudic din Focșani.
    Pentru ajutorul primit, familiile Sava și Negru din Focșani, profund îndurerate, au dorit să transmită mulțumiri tuturor celor care le-au înțeles necazul și care, cu multă omenie, le-au dăruit cel mai sincer și prompt sprijin. „Cu durere în suflet pentru pierderea fiului și tăicuțulului nostru, cu adâncă recunoștință aducem mii de mulțumiri domnului președinte al Consiliului JudețeanVrancea, Marian Oprisan, Consulatului României de la la Trieste prin E.S. Consul General Cosmin Dumitrescu, Asociației CASCRI – «Centrul de Asistență și Servicii a Cetățenilor Români în Italia» prin domnul președinte Cojocea Leontin, Asociației Romilor Pentru Integrare Prin Dezvoltare Rurală Durabilă prin domnul Președinte Toader Constantin, cât și Partidei Romilor «Pro-Europa» Sucursala Vrancea, pentru implicarea și sprijinirea repatrierii tatălui nostru Negru Georgel, în vârstă de 50 de ani, decedat în Italia”, transmite fiul decedatului.
    Dumnezeu să-l odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?