Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

DN 2N Dumbrăveni – Jitia, reparat în punctele cu probleme


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a semnat contractele de finanțare la zece lucrări de refacere a unor sectoare din drumul național DN 2N Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia, scoase la licitație și adjudecate. Directorul Secției de Drumuri Naționale Vrancea (SDN), Marian Paraschiv, speră ca într-o lună să înceapă lucrările. „Au fost deja semnate contractele de lucrări de refacere a unor sectoare din drumul național DN 2N Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia, care au fost adjudecate la licitație. Sperăm ca în maxim o lună de zile constructorii să demareze lucrările în punctele cu probleme”, a precizat Marian Paraschiv.
Reamintim că CNADNR a scos la licitație mai multe lucrări de refacere a unor sectoare din drumul național DN 2N Dumbrăveni – Dumitrești – Jitia, grav afectat de alunecările de teren provocate de căderile abundente de precipitații. Este vorba de contractul de lucrări care vizează reabilitarea sectorului de drum cuprins între kilometrii 44+453 – 44+600 și kilometrii 46+800 – 46+900. Practic, CNADNR a scos la licitație lucrări pentru refacerea platformei DN 2N în 12 puncte.
Directorul SDN Vrancea a precizat că, în prima fază, vor fi efectuate lucrări la Chiojdeni – Tulburea și Jitia de Jos. „În acest moment avem trei puncte mai critice pe DN 2N. Mai exact ,avem probleme cauzate de alunecările de teren între localitățile Bordești și Dumitrești, dar și în punctul Tulburea din comuna Chiojdeni. Cea mai gravă situație se înregistrează în punctul Jitia de Jos, unde s-a reactivat o alunecare de teren care pune în pericol circulația pe acest drum, alunecare de teren care riscă să blocheze Râul Râmnicu Sărat”, a spus Marian Paraschiv.
Acesta a adăugat că în DRDP Iași a lansat invitația de participare prin achiziție directă pentru refacerea a încă patru puncte de pe drumul mai sus menționat. „CNADNR a scos la licitație și alte loturi de lucrări, în așa fel încât să reușim să refacem toate aceste puncte critice existente pe DN 2N. În total sunt 12 puncte în care  DN 2N este afectat de alunecări de teren, lucrări care vor fi demarate în perioada următoare și pentru care, într-o primă fază, au fost alocați 4 milioane de lei. Urmează ca în a doua parte a anului să se mai aloce și alte sume, în funcție de necesități”, a adăugat directorul SDN Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?