Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fostul polițist specializat în contrabandă cu țigări, încă o lună de arest


German Dorel zis „Doru”, Laurien-Decebal Irimia zis „Jack”, Cristian Mihai Iordache, fost polițist la Suceava, și Radu Belibou au mai primit încă 30 de zile de arest după ce, vineri, magistrații Tribunalului Vrancea au admis propunerea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii arestului preventiv. De asemenea, a fost admisă și propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu în cazul Ginei Stănescu, zisă „Papi”. Cristian Iordache a formulat o cerere de recuzare, prin apărător, dar aceasta i-a fost respinsă ca neîntemeiată.
    Acțiunea împotriva contrabandiștilor a fost declanșată la finele lunii aprilie, atunci când polițiștii SCCO Vrancea au efectuat 28 de percheziții pe raza localităților Focșani, Galați, Onești, Adjud, Fălticeni, Bârlad și Vicovul de Sus. Au fost găsite și ridicate un număr de 21.611 pachete de țigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de autoritățile fiscale ucrainene, suma totală de 328.000 lei, un număr de trei autoturisme de lux și peste 30 de telefoane mobile, utilizate de membrii rețelei.
    Joi, în același dosar, a mai fost arestată o persoană. Este vorba despre Alfred Augustin Șimon de 45 de ani, din Onești, care la momentul respectiv era plecat în Grecia, dar când s-a întors, polițiștii au pus mâna pe el. „La data de 17.06.2015, polițiștii din cadrul S.C.C.O. Vrancea s-au deplasat pe raza mun. Onești, unde l-au depistat pe Åž. Alfred-Augustin de 45 ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată în formă continuată. Acesta a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Vrancea,  fapt pentru care s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă”, au transmis joi polițiștii vrânceni. Bărbatul a făcut contestație împotriva măsurii arestului preventiv, care se va judeca în zilele următoare la Curtea de Apel Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?