Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

ADIO muzică fără autorizaţie la nunţi, botezuri, piscine sau în taxi. Au început controalele!


Toată lumea râde, cântă și dansează. Dar DJ-ul are autorizație? Nu de alta, însă oamenii de la UCMR-ADA au început să-i ia la întrebări pe toți cei care asigură muzica de petrecere și/sau voie bună la restaurante, magazine, hoteluri, piscine, săli de fitness, în taxiuri. Conform unui Comunicat al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România – Asociația pentru Drepturi de Autor, UCMR-ADA autorizează neexclusiv utilizarea legală a operelor muzicale prin comunicare publică pe teritoriul României în concerte, spectacole precum și în scop ambiental în : Unități de alimentație publică (Restaurante, terase, baruri, birturi, berării, fast-food, pizzerii etc), Magazine de orice tip (mall, supermarket, hipermarket, galerii comerciale etc.),Unități de cazare (hoteluri, moteluri, hosteluri, pensiuni etc.), Unități de prestări servicii (săli de evenimente, de jocuri, piscine, patinoare, școli de dans, săli de gimnastică, fitness etc.), Mijloace de transport persoane (autocare, autobuze, microbuze, taxi, vehicule de agrement, ambarcațiuni, etc.
    Cererile de autorizare, ștampilate și semnate de reprezentantul legal al utilizatorului, se depun înainte de utilizarea operelor muzicale la inspectorii UCMR-ADA sau se comunică pe adresa de e-mail ada@ucmr-ada.ro. Modelul cererii de autorizare poate fi descărcat de pe site-ul www.ucmr-ada.ro – secțiunea utilizatori – ambiental – spectacole.
    Potrivit sursei citate, „pentru activitatea de monitorizare, autorizare și colectare a remunerațiilor și a rapoartelor play-list și venituri/buget de cheltuieli aferente spectacolelor este desemnat  în județul Vrancea, inspectorul UCMR -ADA, George Monach, telefon 0756.083.931”.
    UCMR-ADA reprezintă titularii de drepturi de autor de opere muzicale (compozitori, textieri, aranjori, editori) din România și din străinătate în baza contractelor de reprezentare reciprocă.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?