Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

„Poveştile Alyaziei” vă așteaptă la Biblioteca Județeană


Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” va găzdui luni, 15 iunie, lansarea  primei cărți pentru copii scrisă de scriitoarea vrânceancă Mariana Vichy Vârtosu. Lansarea va avea loc la Secția pentru copii și tineret „Oana-Dana Renea”, la ora 11.00, iar la acest eveniment vor fi alături de autoare scriitori vrânceni și invitați speciali, elevi ai Åžcolii „Åžtefan cel Mare” din Focșani.
    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, evenimentul este dedicat poetului național Mihai Eminescu, lecturii și cărților, iar volumul, apărut la Editura „Armonii Culturale”, este dedicat nepoatei scriitoarei: „…El cadoul meu obraznic,/ Va aduce bucurie/ Sufletului de copil/ Care vrea să știe/ Ce înseamnă, cum se scrie…/ Ce-i aceea poezie?”. „Tot ce-mi doresc este ca vorbele mele să ajungă la sufletul ei (nepoatei -n.r.), la sufletul copiilor de vârsta ei, să transmită emoția pe care eu am trăit-o imaginându-mi că-i vorbesc. În rest, nimic nu mai contează”, spune Mariana Vichy Vârtosu.
    „Cartea are un destinatar prioritar: Alyazia. Dar, la fel de bine, cartea se adresează copiilor de doi, trei și patru ani, prezentându-le o lume a lor. O lume în care ei sunt serioși și responsabili în jocul lor la nisip, în mușuroiul de furnici, în dialogul cu pisica și câinele casei. M-a inspirat dorul resimțit pentru Alyazia, fetița venită acum un an în familia noastră. Cartea este alcătuită sub forma unui dialog, limbaj la îndemâna copiilor cărora le este adresată și alături de care ne petrecem o jumătate de oră din seară, spunându-le povești. Distanța a motivat și ea acest gen de comunicare, din dorința de a o ști pe Alyazia-Yazooy aproape de inima mea. Tot ce-mi doresc este ca vorbele mele să ajungă la sufletul ei, la sufletul copiilor de vârsta ei, să transmită emoția pe care eu am trăit-o imaginându-mi că-i vorbesc. În rest, nimic nu mai contează”, mai spune autoarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?