Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Sucursala Vrancea a Colegiului Național al Asistenților Sociali a împlinit un an


Filiala Vrancea a Colegiului Național al Asistenților Sociali (CNASR) a aniversat ieri, un an de la înființare, printr-o întâlnire festivă cu membrii colegiului, la Galeriile de Artă din Focșani. La această întâlnire au fost prezenți asistenți sociali, dar și apropiați ai acestora, prieteni care îi apreciază pentru nobila și dificila lor muncă pusă în slujba omului. „Cred că cel mai important mesaj, concluzie a primului an de activitate, pentru colegii de profesie, ar fi că această structură profesională există doar pentru a ne sprijini reciproc. Este important să fim alături, să rămânem aproape. Împreună suntem mai puternici, mult mai creativi și inovativi. Avem mulți colegi extrem de dedicați în Vrancea, care fac o muncă deloc ușoară, cu multă pasiune și suflet și cu mai multă sau mai puțină recunoaștere materială, financiară. Avem și căutăm idei de promovare, networking, recunoaștere și dezvoltare personală și profesională. Doresc să sprijin colegii să obțină cel puțin recunoașterea imediată a muncii lor. Gala Excelenței în Asistență Socială din 2016 se apropie. Vrancea va avea cel puțin o persoană pe scenă!„, a spus Alina Gârleanu, președintele CNASR Vrancea. Ea a declarat că Sucursala Vrancea a CNASR s-a constituit în aprilie 2014, ca structura teritorială, automomă și independentă în raport cu orice autoritate publică sau persoană juridică de drept privat, care își exercită atribuțiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni din partea acestora.
    Echipa executivă de conducere a CNASR Vrancea, formată din președinte, vicepreședinte și trei membri, a fost aleasă de membrii colegiului cu drept de vot, în luna iunie 2014. Printre activitățile realizate de Sucursala Vrancea în acest an se numără marcarea Zilei Modiale a Asistenței Sociale, sărbătorită în luna martie 2015. Tema aleasa este păstrată de sucursală pentru toate activitățile anului, și anume „Respectarea drepturilor omului pentru toți”. De asemenea, echipa executivă s-a ocupat de nominalizarea și centralizarea candidaturilor colegilor vrânceni în cadrul celei de-a doua ediții a Galei Excelenței în Asistența Socială – 2015, de la București.
    Printre proiectele inițiate în parteneriat sau sprijinite de Colegiu se numără  Campania „Apa nu e un lux” a Agenției „Împreună”, în cadrul căreia sucursala a facilitat încheierea parteneriatului stragegic cu ACoR Vrancea și ACoR România.
Unul dintre parteneriatele strategice este cel cu Crucea Roșie Vrancea. Organizatia nonguvernamentală sprijină sucursala CNASR Vrancea, de la începutul existenței acesteia. De altfel, pe 20 iunie, partenerii organizează o activitate comună pentru a marca „Ziua Mondială a Refugiaților”. „Colegiul promovează profesia de asistent social și a premiat, prin intermediul unui concurs, unul din fanii paginii https://www.facebook.com/CNASRVN. Ionuț și-a ridicat cănuța cadou «Eu sunt asistent social», în cadrul întâlnirii festive cu membrii colegiului, ce a avut loc astăzi (ieri – n.r.)”, a declarat Alina Gârleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?