Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Lucrările de asfaltare pe sectorul cuprins între DN 2D şi DN2/ E85 încep mâine


Lucrările de asfaltare a sectorului de străzi cuprins între DN 2D și DN2/ E85 vor demara mâine. Directorul Secției de Drumuri Naționale (SDN) Vrancea, Marian Paraschiv, a declarat că societatea Vega Galați va începe, miercuri, lucrările de asfaltare. „În urma discuțiilor purtate cu constructorul dar mai ales în urma demersurilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, cu conducerea CNADNR, a fost aprobată începerea lucrărilor de asfaltare a sectorului cuprins între strada Cuza Vodă, de la sensul giratoriu din DN 2 și până la intersecția cu strada Mărășești, strada Mărășești și pasarela peste calea ferată spre Odobești. În prima etapă, va fi complet asfaltat un sector de 1,6 kilometri, cel mai probabil de la sensul giratoriu din DN 2, strada Cuza Vodă și strada Mărășești, până în zona cimitirului. Urmează ca în etapa a doua, care se va derula în luna iulie, să fie asfaltat și celălalt sector de drum, respectiv până la pasarela peste calea ferată spre Odobești. Inclusiv pasarela va fi asfaltată”, a precizat directorul SDN Vrancea, Marian Paraschiv.
    Vă reamintim că CNADNR a preluat în administrare pentru a reabilita și moderniza sectorul de străzi cuprins între DN 2D și DN 2/ E85. Primarul Decebal Bacinschi a declarat că reabilitarea acestui sector de drum se va face în parteneriat cu Primăria Focșani. Acesta a precizat că municipalitatea va finanța lucrările de semnalizare rutieră, spații verzi, refugii pietonale, stații de autobuz și taxi, parcări, borduri și trotuare și va ridica la cota de asfaltare toate capacele căminelor de vizitare existente pe aceste străzi. CNADNR, prin Direcția Regională de drumuri și Poduri (DRDP) Iași, va reabilita carosabilul, lucrări care constau în turnarea a două straturi de covor asfaltic. Costurile acestei investiții nu se cunosc în acest moment, primarul precizând că la nivelul anului 2010 se estimase ca lucrarea să coste aproximativ 7 milioane de lei.
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, este artizanul acestui proiect, fiind cel care a făcut demersuri pe lângă conducerea CNADNR pentru a moderniza sectorul de străzi cuprins între DN 2D și DN2/ E85. Marian Oprișan a declarat că sectoarele de străzi care asigură legătura între DN 2D și DN2 vor fi reabilitate și asfaltate până la data de 31 august. „Sunt multe investiții care se fac în ceea ce privește confortul, siguranța și securitatea locuitorilor municipiului Focșani. Investiții în alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu gaze, electricitate, care odată finalizate vor aduce un plus de confort. În ceea ce privește sectoarele de străzi care asigură legătura între DN 2D și DN2 vor fi reabilitate și asfaltate până la data de 31 august”, declara cu ceva timp în urmă, șeful administrației județene, Marian Oprișan.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?