Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Lipsa interpretului îl ține în arest pe tâlharul mut


Tânărul mut, care a fost arestat după ce a tâlhărit o adolescentă în centrul Focșaniului, rămâne în arest cel puțin până luni. Asta pentru că la termenul de vineri,  de la Tribunalul Vrancea, când trebuia să se judece contestația împotriva măsurii arestării preventive, dispuse de magistrații Judecătoriei Focșani, a lipsit interpretul. Din acest motiv, judecătorii au amânat cauza pentru data de 8 iunie. 
Reamintim că marțea trecută, o adolescentă de 16 ani, din Focșani, a fost tâlhărită în Piața Unirii din municipiu. S-a întâmplat în jurul orei 20.30, atunci când un tânăr s-a apropiat de ea, i-a pus o mână în gât și i-a imobilizat unul dintre brațe, după care i-a luat telefonul mobil pe care îl avea într-unul dintre buzunarele din spate, de la blugi. Imediat după comiterea faptei, tânărul s-a făcut nevăzut, iar fata a sunat la 112. În urma apelului, polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani au început verificările și l-au identificat pe principalul suspect. S-a stabilit că acesta este Dolar M., de 20 de ani, din Focșani.
Oamenilor legii nu le-a fost deloc ușor să-l audieze pe tânăr, fiind nevoie de un interpret, întrucât suspectul este mut. Prin intermediul interpretului, el a recunoscut că i-a luat fetei telefonul, motiv pentru care polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. „La data de 2 iunie a.c., polițiștii focșăneni au fost sesizați de către D. A., de 16 ani, din municipiul Focșani, despre faptul că în jurul orelor 20.30, în timp ce se afla în Piața Unirii din localitate, o persoană necunoscută, de sex bărbătesc, a apucat-o cu brațul de gât, i-a imobilizat mâna stângă și a deposedat-o de telefonul mobil, pe care îl avea în buzunarul din dreapta spate al blugilor. În urma verificărilor efectuate cu operativitate de polițiști, la data de 3 iunie a.c., ora 01.30, a fost identificat M. Dolar, de 20 ani, din municipiul Focșani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie în dauna persoanei vătămate. Valoarea prejudiciului cauzat a fost de 1.000 lei, bunul fiind recuperat și predat tinerei. Față de M. Dolar a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activități infracționale”, au transmis polițiștii.
    O zi mai târziu, respectiv miercuri, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?