Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Premii pentru ecologiștii de la Școala „Al. Vlahuță” și Colegiul „Ion Mincu”


Mai multe unități de învățământ, dar și elevi din Focșani au fost premiați de Divori Prest SRL, în parteneriat cu Carrefour România, Bel Rom Șapte, GREENEWEEE INTERNAÈšIONAL și GREENTECH.
Ieri, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, a avut loc cea de-a III-a ediție a Galei Premiilor, organizată de Divori Prest. În cadrul acestui eveniment au fost premiați elevii care au participat la cele două concursuri organizate de Divori Prest, respectiv „Școala Eco” și „Școala mea reciclează”. „Bine ați venit la cea de-a treia ediție a campaniei Galei Premiilor, organizată cu ocazia Zilei mondiale a Mediului. Anul acesta, în care sărbătorim și 10 ani de activitate, am organizat în parteneriat cu Carrefour România SA, Bel Rom Șapte, GREENEWEEE INTERNAÈšIONAL și GREENTECH SA două concursuri, «Școala Eco» și «Școala mea reciclează». Ambele concursuri au fost lansate în data de 25 martie în toate unitățile de învățământ din municipiul Focșani și am avut o implicare destul de mare. În concursul «Școala eco» s-au înscris 14 școli, iar Colegiul Tehnic «Ion Mincu» Focșani a avut cele mai multe voturi și a fost și alegerea noastră. Concursul «Școala mea reciclează» a avut două secțiuni, secțiunea ambalaje și secțiunea de deșeuri de echipamente electrice și electronice. În cadrul campaniei s-au colectat în total 4.500 de peturi, 66 doze de aluminiu, 770 de sticle, 3,6 tone hârtie-carton și o tonă DEEE-uri”, a spus Iuliana Fechete, reprezentanta Divori Prest. 
Astfel, premiul concursului „Școala Eco” a fost câștigat de Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, iar toți cei 35 de elevi participanți au primit premii de la Carrefour. De asemenea, Divori a premiat și un elev al Școlii „Ștefan cel Mare”, Nicușor Gheorghiță, care a câștigat o tabletă. Premiul „Școala mea reciclează” a avut două secțiuni: ambalaje, unde premiul a fost câștigat de Școala „Alexandru Vlahuță”, și  Deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), secțiune la care premiul a fost câștigat de Colegiul „Ion Mincu”. De asemenea, au fost oferite și premii individuale unor elevi care au colectat mai multe deșeuri, fiecare primind câte o tabletă.

  „Natura nu ne cere să fim geniali, ne cere doar să fim raționali”

La eveniment a participat și comisarul șef al Gărzii de Mediu Vrancea, Dragoș Matișan, care i-a îndemnat pe cei prezenți să recicleze pentru a proteja natura. „Sunt foarte plăcut impresionat de numărul elevilor care s-au înscris la aceste concursuri, dar și de cantitatea de deșeuri care a fost reciclată. Natura nu ne cere să fim geniali, ne cere doar să fim raționali. Reciclarea deșeurilor nu este o obligație, este o necesitate pentru fiecare. Atâta timp cât natura ne oferă tot ceea ce avem și nu avem nevoie, trebuie să fim raționali cu ea, să avem grijă de ea.  Reciclarea deșeurilor aduce foarte multe beneficii pentru noi și pentru natură”, a declarat Dragoș Matișan.
De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți viceprimarul Marius Iorga, directorul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” Valentin Gheorghiță, dar și Daniela Negulescu, din partea Consiliului Județean Vrancea. „Èšin minte că anul trecut, pe o vreme ploioasă, am fost aici la inaugurarea acestui centru de reciclare și părea un lucru greu care să adune rezultate, dar mă bucur pentru faptul că au reușit. Ei au făcut o campanie de conștientizare a faptului că a recicla este deosebit  de important pentru mediul înconjurător. Îi felicit pe organizatori, dar și pe participanți”, a spus viceprimarul Marius Iorga. „După cum știți, unitatea administrativ teritorială județeană încearcă să rezolve problema deșeurilor la nivelul întregii comunități din Vrancea și implementează un proiect, Sistemul de gestionare a deșeurilor, care se apropie cu pași destul de repezi de finalizare. Am întâmpinat greutăți, dar am reușit să le depășim și am rezolvat problema. Èšine de fiecare dintre noi să înțelegem că deșeurile trebuie reciclate, colectate selectiv”, a spus Daniela Negulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?