Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Tabără medievală pentru copii în Țara Bârsei


Peste 950 de copii, cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, au trecut pragul Taberei Medievale pentru Copii, din 2009 și până în prezent, și au deprins Codul de Onoare al Cavalerului. În perioada 28 iunie – 22 august, viitorii cavaleri și viitoarele domnițe sunt așteptați în Å¢ara Bârsei, respectiv satul Åžirnea, comuna Fundata, județul Brașov.
Acolo, copiii învață să fie cavaleri ori domnițe pe parcursul unei săptămâni. În cadrul atelierelor vor învăța: pictură și heraldică medievală, improvizație și teatru medieval, scrimă cu spada medievală, tir cu arcul și alte activități surpriză. Aspiranții cavaleri și tinerele domnițe vor fi înconjurați de decoruri medievale și vor primi costume corespunzătoare perioadei. Domnițele vor purta rochii, iar cavalerii vor avea tunici și scuturi cu însemne heraldice.
Organizată pe parcursul edițiilor anterioare în zona Culoarului Rucăr – Bran, Tabăra Medievală a fost pentru copii o experiență specială, educativă și recreativă. Acolo, copiii, sub o atentă supraveghere, au avut ocazia unică de a descoperi valorile cavalerismului medieval, transpunându-se în lumea poveștilor, atât de familiară vârstei lor. Ei au avut parte și de relaxare, învățând ceva nou în fiecare zi și făcându-și o mulțime de prieteni. Cei interesați pot accesa site-ul http://tabara-medievala.ro.
 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?