Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Buldoexcavator pentru deszăpezirea drumurilor din Soveja


Primăria Soveja va achiziționa un buldoexcavator și va înființa Serviciul Public de deszăpezire în Comuna Soveja, județul Vrancea. Valoarea estimată a utilajului este de 333.996 lei, respectiv 74.400 euro. Investiția a fost deja scoasă la licitație. Primăria Soveja mai are scos la licitație proiectul „Modernizare stațiune turistică Comuna Soveja, județul Vrancea”, care se va derula pe o perioadă de 10 luni și are o valoare totală estimată la 6,6 milioane de lei, plus TVA. Proiectul constă în modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitățile din corpul drumului în Comuna Soveja, dar și crearea unui parc-grădină publică în comuna Soveja.
    Contractul de finanțare s-a încheiat în data de 27 februarie a.c., între Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2007-2013, și Primăria Soveja, în calitate de beneficiar. „În cadrul acestui proiect vor fi asfaltate mai multe drumuri locale inclusiv cele care asigură legătura între drumul național și Poiana Punga, satele Rucăreni și Dragosloveni. Practic, acest proiect prevede asfaltarea mai multor drumuri, realizarea de șanțuri, dalarea acestora și realizarea unor trotuare”, a afirmat primarul Costică Ciolan.
    De asemenea, Primăria Soveja mai are în derulare proiectul de modernizare a drumului comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2, proiect la care licitația a fost adjudecată și lucrările au demarat deja. Drumul comunal DC 58 -intersecție DJ 205 L – Rucăreni – DN 2L are o lungime de 3,6 kilometri și se vor executa următoarele lucrări: balastare, lucrări de nivelare și reprofilare astfel încât straturile rutiere să fie realizate cu grosime constantă și pantele proiectate pentru fiecare sector de drum în parte, amenajarea sistemului rutier proiectat; amenajare acostamente, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, amenajare drumuri laterale, lucrări de siguranța circulației. Valoarea estimată a investiției este de 1,7 milioane de lei, fără TVA. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?