Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Abonament lunar FĂRĂ LIMITĂ de călătorii pentru donatorii de sânge din Focşani


Donatorii de sânge vor primi călătorii nelimitate pentru o perioadă de o lună de zile cu autobuzele Societății de Transport Public din Focșani. Decizia a fost luată la ultima ședință a Consiliului Local Focșani în cadrul căreia a fost modificată o decizie a legislativului local din 2013 prin care donatorii de sânge primeau doar o reducere la un abonament cu 20 de călătorii. În urma modificării, donatorii de sânge vor primi un abonament lunar fără limită de călătorii, fiind în aceeași situație ca și veteranii de război, văduvele de război, foștii deținuți politici, persecutați politici din motive etnice și alte categorii de persoane stabilite prin legi speciale. Modificarea a fost realizată după ce situația anormală a fost sesizată de către un donator de sânge, Valerică Crintea, care a reclamat această situație atât la Primărie cât și la instituțiile de asistență socială din Focșani.
    Cazul a fost prezentat de Monitorul de Vrancea, iar Valerică Crintea arată că restricțiile impuse nu respectau nici măcar prevederile legale referitoare la drepturile donatorilor de sânge. „Situația s-a schimbat din acest an. Tot acum s-a schimbat și procedura prin care obținem acest abonamente. Am făcut o sesizare scrisă și înregistrată la Primărie în care arăt situația existentă. Vreau să sesizez și Instituția Prefectului deoarece nu se respectă Hotărârea de Guvern pentru aprobarea drepturilor și obligațiilor donatorilor de sânge”, declara Valerică Crintea la sfârșitul lunii aprilie.
    La articolul 11 al hotărârii 1346 din 2006 pentru aprobarea drepturilor și obligațiilor donatorilor de sânge se prevede că donatorii beneficiază de mai multe beneficii. Printre acestea este decontarea cheltuielilor de transport în localitatea de domiciliu pe perioadă de o lună. „În cazul în care donarea se face la instituția de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru perioadă de o lună”, se arată în HG 1346 din 2006.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?