Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Surpriză la concursul pentru posturile de inspectori școlari! Trei candidați s-au retras din motive personale


Nici nu a început bine concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar, că s-a și încheiat. Ieri, când Silvia Chelariu era testată în vederea ocupării postului de inspector școlar de limba română, ceilalți trei candidați, pentru posturile de inspector limba engleză, fizică, 0,5 norme, și inspector pentru învățământul particular și alternative educaționale, 0,5 norme, și dezvoltarea resursei umane, au anunțat că se retrag din concurs din motive personale.
Astfel, Marilena Gurgu candida pentru postul de inspector școlar de limba engleză și trebuia să susțină concursul astăzi, Ion Ionașcu și-a depus dosarul pentru ocuparea funcției de inspector școlar pentru fizică, 0,5 norme, și inspector școlar pentru învățământul particular și alternative educaționale, 0,5 norme, și urma să susțină probele pe 3 și 5 iunie. Cel de-al treilea este Bogdan Ciubotaru, care candida pentru funcția de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane și trebuia să susțină probele de concurs pe 4 iunie.
Inspectorul școlar general Vasilica Zaharia ne-a precizat că a informat Ministerul Educației cu privire la această situație. „Doamna Gurgu și domnii Ionașcu și Ciubotaru s-au retras din motive personale. Am făcut adresă către Ministerul Educației, prin care am informat cu privire la această situație”, ne-a declarat Vasilica Zaharia.

Silvia Chelariu a promovat

Profesoara Silvia Chelariu, cea care a susținut ieri probele, a devenit singurul inspector școlar din Vrancea numit în funcție după susținerea unui concurs, ea obținând nota 9,23. Dosarele Silviei Chelariu și ale celor trei profesori care s-au retras au fost singurele validate, în vederea participării la concurs. 15 dosare nu au fost validate deoarece nu ar respecta condițiile obligatorii pentru înscrierea.
Reamintim că au fost scoase la concurs 25 de posturi de inspector școlar, dintre care șase sunt cu normă întreagă. Pentru posturile de inspectori școlari de matematică, informatică, muzică și arte plastice, managementul resurselor umane, management instituțional și geografie și religie nu s-a înscris niciun candidat.

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?