Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Suplimentare bugetară pentru un proiect ERASMUS


Consiliul Județean Vrancea va suplimenta cu 10 mii de lei, în urma rectificării bugetului propriu, suma alocată proiectului „Tehnologia informației și comunicării pentru consiliere în carieră”. Rectificarea bugetului va fi făcută astăzi, în ședință. Administrația județeană va participa cu 50 de mii de lei la acest proiect, valoarea totală fiind de 564.952 lei. Perioada de implementare este de 24 de luni. Proiectul propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea în carieră a elevilor. „Conform acestui contract de finanțare, județului Vrancea îi revine spre finanțare suma de 50 mii lei, din care în anul 2015 suma de 39 mii lei, cu zece mii mai mult decât a fost cuprins în bugetul inițial”, se arată în referatul care însoțește proiectul de hotărâre.
Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul „Tehnologia Informației și comunicării pentru consiliere în carieră”. Administrația județeană  a depus în data de 30 martie 2014 proiectul „Tehnologia informației și comunicării pentru consiliere în carieră”, în cadrul programului ERASMUS+.  Acesta își propune dezvoltarea unei platforme on line pentru consilierea în carieră a elevilor, dezvoltarea unor resurse educaționale deschise și a unor documente specifice activităților de consiliere în carieră și a unor instrumente digitale de autoevaluare, pe care elevii le pot utiliza în activități de orientare și consiliere în carieră. Scopul proiectului este dezvoltarea instituțională a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea prin schimbul de experiență și expertiză cu partenerii internaționali și dezvoltarea serviciilor de consiliere în carieră furnizate de instituție.
Consiliul Județean Vrancea are depuse alte trei proiecte în cadrul programelor finanțate prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) și Guvernul României, care sunt aflate în diferite stadii de evaluare și contractare. Este vorba despre proiectele „CRESC în Vrancea! – Copiii remigrați în Vrancea- Educați, Sprijiniți, Consiliați!” și ASPIR – Acces la Servicii Publice pentru Integrarea Romilor din județul Vrancea, depuse în cadrul Programului RO10 „Copii și tineri în situații de risc, inițiative locale și regionale destinate reducerii inegalităților naționale și promovării incluziunii sociale”.
Cel de-al treilea proiect, „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare” este finanțat prin Programul RO11 „Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața profesională și cea personală”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?