Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ISTORIA FOTBALULUI VRÂNCEAN ÎN IMAGINI Sportul-rege la Cîmpineanca, o tradiţie de-a lungul timpului


Se spune că, uneori, o fotografie reușită face mai mult decât o mie de cuvinte! Fotbalul vrâncean are multe astfel de instantanee, câteva dintre ele fiind găsite în arhiva „fotografiilor pe carton”. Cotidianul Monitorul de Vrancea prezintă săptămânal câte două fotografii, însoțite de scurte considerații. Unele dintre ele sunt fotografii eveniment, deși reprezintă doar o simplă „frântură” dintr-un fenomen foarte complex.
O remarcă interesantă este aceea că, în general, emoțiile ne sunt „trezite” de instantaneele în care apar fotbaliști autohtoni, născuți, crescuți și, din păcate, unii trecuți în „lumea celor drepți”, aici, în fața noastră. Este o formă de „identitate”, obligatorie, pe care, din păcate, se pune tot mai puțin accent. Orice iubitor de fotbal tresare acum văzând oameni pe care i-a întâlnit, an de an, meci de meci, pe stadioane din județ.

AS Cîmpineanca, prezență constantă în campionatul județean

    Formația din Cîmpineanca este o prezență obișnuită în peisajul fotbalului vrâncean. De-a lungul timpului, gruparea din apropierea Focșaniului a avut evoluții remarcabile în campionatul județean, iar în rândurile echipei au evoluat jucători care ulterior au ajuns să evolueze și în ligiile superioare. 
În fotografia de mai sus se află echipa din Cîmpineanca în rândurile careia evoluau pe atunci Jani Oltianu, Marius Voicu, Åžtefan Chelmuș, Gicu Ivănuță, Viorel Bratu, Elvis Cloșcă, Ioan Marin, Ioan Paraschiv, Marian Gurău, Tudorel Ivan, Adrian Olteanu. De bunul mers al echipei se ocupa în acea perioadă Costel Davidescu. În prezent, AS Cîmpineanca a terminat Superliga ALTDORF TEHNIK pe ultimul loc, dar, după ce a echipa a fost preluată de antrenorul Jani Oltianu, gruparea a reușit să obțină două victorii și un egal în ultimele trei etape.

Chimica Mărășești, echipă cu rezultate în Divizia C

Una din echipele din Vrancea care a reprezentat cu cinste fotbalului vrâncean în Divizia C a fost Chimica Mărășești. În anul 1977, formația din Mărășești, antrenată la acea vreme de regretatul tehnian Zoltan David a avut un campionat de excepție și s-a clasat la finalul sezonului pe locul 6, după ce a pierdut doar două partide pe teren propriu.
La acea vreme, în echipa Mărășeștiului evoluat printre alții Antipa, Iordache, Paraschiv, Titi Tusu, Galan, Sima, Mirică, Mecu, Stoianovici, Manolache, Dospina, Ouatu, Borș, Horia, Brăileanu, Bușilă, Ifrim și Chioveanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?