Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Arest prelungit pentru tânărul care și-a MĂCELĂRIT tatăl și bunicul


Iulian A., tânărul de 19 ani, din comuna Pufești, care luna trecută și-a măcelărit tatăl și bunicul, rămâne în arest. În prezent, el se află la Jilava, pentru expertiză psihiatrică. Ieri, magistrații Tribunalului Vrancea au admis propunerea procurorilor și au prelungit măsura arestării cu încă 30 de zile. „(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și dispune prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului Antohe Iulian Ionuț, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2015 până la data de 24.06.2015 inclusiv. (…). Cu drept de contestație”, se arată în soluția instanței. 
    După comiterea celor două crime, tânărul a fost internat în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, fiind apoi transferat la Jilava, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, urmând să se stabilească dacă la momentul comiterii faptelor a avut sau nu discernământ. Anterior internării, pe numele său a fost emis mandat de arestare.
    Iulian A. și-a omorât tatăl și bunicul la finele lunii trecute. S-a întâmplat în casa din satul Ciorani, în care locuiau cei trei. Băiatul, care s-ar fi aflat sub tratament pentru boli psihice, și-a lovit mai întâi bunicul și apoi tatăl, care a încercat să intervină. Tragedia s-a petrecut în fața medicului veterinar din localitate, fostul viceprimar Gheorghe Blăjuț, care a reușit să fugă din curte și să sune la 112. Blăjuț ne-a povestit că a ajuns în casa groazei după ce a fost chemat de tatăl tânărului, pentru a consulta o vacă. Cei doi discutau, iar bunicul curăța grăunțe, în momentul în care băiatul a pus mâna pe o lopată și l-a lovit pe bătrân exact în față. Bunicul a căzut la pământ, iar la scurt timp a murit. Tatăl a încercat să intervină, dar nu a reușit, fiind și el lovit cu lopata în cap de băiat. Apoi, cei doi au fost loviți în neștire, fețele fiindu-le pur și simplu zdrobite. Veterinarul a reușit să fugă și să sune la 112, iar în momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, bunicul și tatăl erau deja morți, dar Iulian încă îi mai lovea.
    În dosar se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?