Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Află ce directori de școli, profesori, bibliotecari ori secretari vor gradație de merit!


Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea au publicat, ieri, tabelul nominal cuprinzând rezultatele obținute în urma evaluării dosarelor de gradații de merit pe anul 2015. La sesiunea de anul acesta, în vederea obținerii gradației de merit, și-au depus dosare 247 profesori. Cele mai multe puncte, respectiv 99, a obținut Zamfira Stoica, bibliotecar la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, iar cel mai mic Liliana Ghinea, secretar la Școala Gimnazială din Vrâncioaia, cu 31 de puncte.
Din cele 247 de cadre didactice care și-au depus dosarele pentru a obține gradații de merit, 10 sunt administratori financiari, cinci administratori patrimoniu,  șapte bibliotecari, 12 directori de unități de învățământ, 30 de educatoare, patru informaticieni, 42 de învățători, nouă cadre din învățământul special, doi laboranți, doi pedagogi școlari, 21 de secretare de școli, un maistru instructor și 97 de profesori.
În ceea ce-i privește pe directori, dosarul Aureliei Neagu, directoarea Casei Corpului Didactic „Simion Mehedinți”, a fost evaluat cu 80,25 puncte, cel al lui Cornel Noană, directorul Colegiului Național „Unirea”, a fost evaluat cu 83,50 puncte, cel al Mihaelei Neagu, directoarea adjunctă a Colegiului Cuza, a fost evaluat cu 72,77 puncte. Dosarul lui Remus Paraschiv, directorul Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”, a primit 80,50 puncte, iar cel al lui Valy Èšigănuș, directoarea Școlii „N. Iorga”, cu 77,75 puncte. De asemenea, Didina Mocanu, directoarea Palatului Copiilor Focșani, a obținut 82 de puncte, Rodica Tudorița Boboc, administrator de patrimoniu la Școala „Al. Vlahuță”, a obținut 96,5 puncte, iar antrenorul CSM Focșani, Iulian Surlă, 83,25 puncte. Viorel Paizan, profesor de educație fizică și sport de la Colegiul Unirea, a obținut 76,50 puncte, Doina Collavini, profesor de educație muzicală la Liceul de Artă „Gh. Tattarescu” a obținut 87,50 puncte, iar Emil Onea, profesor de informatică la Colegiul Unirea Focșani, a obținut 89,25 puncte. Mai mult, Emil Dănuț Popoiu, profesor de matematică la Colegiul Unirea Focșani, a obținut 74,50 puncte, iar Laurențiu Èšibrea, profesor de matematică la Școala Gimnazială „Duiliu Zamfirescu”, a obținut 73,50 puncte. Secretara Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, Paulina Roșcan, a obținut 86 de puncte în urma evaluării dosarului.
Punctajele se acordă diferit, în funcție de fiecare disciplină. Profesorii nemulțumiți de punctajele obținute au posibilitatea să depună contestații la ISJ astăzi și mâine. Soluționarea contestațiilor de către comisia de contestații se va face în perioada 21-25 mai, iar stabilirea ponderii gradațiilor de merit pe categorii de personal, precum și pe discipline de învățământ, în cadrul comisiei paritare de la nivelul inspectoratului școlar, validarea rezultatelor finale ale concursului de către consiliul de administrație al inspectoratului și afișarea acestora se va face până pe 27 mai. În perioada 28-29 mai, ISJ va înainta la Ministerul Educației Naționale listele cu personalul didactic din unitățile de învățământ, validate în vederea acordării gradațiilor de merit, iar emiterea ordinului ministrului Educației se va face pe 11 august.
Numărul de gradații care pot fi acordate se calculează în funcție de numărul de norme de la nivelul județului, astfel: „din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice și 16% din totalul posturilor didactice auxiliare existente la nivelul inspectoratului școlar se scade numărul de gradații acordate personalului didactic și didactic auxiliar existente în plată, având în vedere că gradația de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcții publice”, potrivit metodologiei. Anul trecut, în Vrancea nu au fost acordate gradații de merit.
Potrivit legislației în vigoare, gradația de merit reprezintă o recunoaștere financiară a performanțelor la catedră ale profesorilor, care rotunjește veniturile acestora cu 25% din salariu, pe o perioadă de 5 ani.
Punctajele obținute de cadre didactice care și-au depus dosarele în vederea obținerii gradației de merit AICI.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?