Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Principesa Margareta a fost aleasă președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie


Principesa Margareta a fost aleasă vineri, în funcția de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, în cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie, care s-a desfășurat la Brașov.
Principesa Margareta a obținut 75 de voturi, iar Dumitru Costin, cel de-al doilea candidat, a obținut 11 voturi. „Mulțumesc foarte mult pentru încredere și nu numai pentru asta și pentru că decizia dorită închide un cerc astăzi și vindecă o rană. Mi-ați oferit locul unde a fost și străbunica mea Regina Maria. Vă mulțumesc Mihaela Geoană pentru tot ce ați făcut în cele două mandate și sper să fiu la înălțime. Să aveți încredere în loialitatea mea și în energia mea și o să fac totul ca să fiu o președintă bună și să mergem împreună mai departe cu Crucea Roșie. Mulțumesc din inimă și spor la treabă”, a declarat, în aplauzele celor prezenți, Principesa Margareta, după ce fostul președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, Mihaela Geoană, aleasă de două ori în această funcție, i-a predat ștafeta.
În cadrul Adunării Generale a Societății Naționale de Cruce Roșie au fost aleși șase vicepreședinți între care dr. Raed Arafat și Victor Paul Dobre.
Dr. Raed Arafat a afirmat că România are nevoie ca această organizație să fie puternică, fiind necesară mai multă consolidare și dotare. „Eu cred că avem nevoie, și există o nișă care trebuie acoperită de Crucea Roșie mai ales pe îngrijirea populației, când se întâmplă un dezastru. Toți cei care rămân fără adăpost care au nevoie de sprijin psihologic, toate aceste aspecte. Există o nișă în care Crucea Roșie poate să se implice din ce în ce mai mult și să vină în sprijinul serviciilor profesioniste de urgență cum este IGSU. Eu cred că în perioada următoare ar trebui identificate aceste aspecte și Crucea Roșie dotată, echipată și pregătită să facă față unor probleme pentru că, din păcate, România nu este o țară fără riscuri, fără vulnerabilități. Și dacă ne gândim numai la problemele pe care le avem cu inundațiile care sunt aproape în fiecare an, riscul de cutremur care poate fi oricând, este nevoie de o Cruce Roșie puternică în România. Cert este că trebuie mai multă organizare, mai multă consolidare și dotare. Acest lucru este foarte clar. De aici alte aspecte care o să apară și o să se discute cu toți cei implicați și o să venim cu ele pe parcurs. Dar ca și organizare, ca și dotare, pentru a face față acestor situații, cred cu certitudine, sunt aspecte pe care trebuie să le privim cu atenție”, a declarat dr. Raed Arafat.
Referitor la fondurile necesare pentru dotări și alte aspecte, Arafat a explicat că sunt mai multe surse. „Crucea Roșie beneficiază pe linie guvernamentală și aceste fonduri pot fi țintite și chiar crescute dacă este nevoie, apoi fonduri din donații și participări. Sunt aspecte care pot fi rezolvate prin colaborări cu alte societăți de Cruce Roșie din alte țări, unde sunt resurse mai multe pentru dezvoltarea unor proiecte, și bineînțeles fondurile europene care sunt extrem de importante și pe care Crucea Roșie poate să le acceseze singură, sau în parteneriat cu alte organizații, și să intre în posesia unor bani care să-i permită pregătirea, dotarea, care trebuie rezolvate și impun anumite fonduri”, a mai afirmat vicepreședintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?