Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Perchezițiile la hoții de cai din Bacău s-au lăsat cu arestări


Două dintre persoanele din comuna băcăuană Gura Văii, ale căror locuințe au fost percheziționate luni de polițiștii Secției de Poliție Rurală Tulnici, fiind suspectate că au furat animale de pe raza județului Vrancea, au fost reținute. Ieri, acestea au fost prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă și au primit mandate. Pentru un alt suspect, care nu a fost găsit, s-a făcut propunere de arestare în lipsă, dar judecătorii au disjuns cauza și a repus-o pe rol, dând termen pentru data de 19 mai. „Disjunge cauza cu privire la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani de arestare preventivă a inculpatului Vîrlan George Alexandru, repune cauza pe rol cu privire la acest inculpat și acordă termen pentru soluționare cu citarea inculpatului la data de 19.05.2015, completul JDL2. (…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Bogea Traian Cătălin pentru infracțiunile de furt calificat (…) și tăinuire, (…) și a inculpatului Mihăilă Vlăduț pentru infracțiunile de furt calificat (…) și tăinuire (…) pe o durată de 30 zile, începând cu data de 13.05.2015, ora 06:00 până la 11.06.2015, ora 06:00, inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi, 12.05.2015, ora 15:45”, se arată în soluția instanței.
    Reamintim că polițiștii Secției Tulnici au făcut, luni, patru percheziții în locații din comuna Gura Văii, la persoane suspectate că au sustras trei cabaline de pe raza comunei Tulnici, în noaptea de 5 spre 6 mai. Suspecții, trei la număr, au venit în Vrancea cu un taxi, au stat o vreme la Greșu, după care au furat caii și au plecat pe jos spre case. Totodată, ei au mai spart și un magazin, de unde au furat 800 lei și țigări în valoare de 500 lei.  
În timpul verificărilor făcute luni la Bacău, polițiștii au găsit animalele furate, acestea fiind recunoscute de proprietari. Două dintre ele au fost vândute de suspecți, iar cea de-a treia a fost găsită într-unul dintre imobilele percheziționate. „La data de 10 mai a.c., polițiștii din Tulnici au fost sesizați de către T. Vasile, de 61 de ani, B. Costică, de 55 ani, și C. Iftimie, de 67 ani, toți din localitate, despre faptul că persoane necunoscute le-ar fi sustras de pe un imaș câte o cabalină, prejudiciul cauzat fiind în valoare totală de 9.500 lei. În urma activităților specifice desfășurate cu operativitate pe raza localitații Gura Văii, județul Bacău, au fost efectuate patru percheziții domiciliare, ocazie cu care au fost găsite cele trei cabaline sutrase. Totodată, au fost identificați și principalii suspecți în cauză: B. Traian, de 37 ani, M. Vlăduț, de 23 ani, și V. George, de 19 ani, toți din comuna Gura Văii, sat Gura Văii, județul Bacău. Cu ocazia cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că tinerii sunt principalii suspecți într-un caz de furt dintr-un magazin mixt, din satul Lepșa, din noaptea de 05/06 mai a.c., de unde ar fi sustras suma de 800 lei și tigări în valoare de 500 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au precizat polițiștii. 
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?