Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

GALERIE FOTO: Ce-mi place în Focşani. Fraţii Marinescu: doi gemeni stomatologi şi un ORL-ist


În urmă cu ceva timp m-a întrebat colegul Mardare dacă nu-mi mai place nimic prin Focșani, prin Vrancea, după ce a observat lipsa acestei rubrici. Adevărul e că nu prea am mai ieșit, n-am mai avut timp să observ, să testez și apoi să scriu. Timpul și spațiul se împart între grădiniță, casă și serviciu. Zilele trecute însă, o doamnă care are două fete frumoase ca niște cosânzene, mi-a povestit despre doi medici stomatologi despre care avea o părere foarte bună și care și-au deschis de curând cabinet în Focșani, vizavi de biserica de lângă Åžcoala 9 („Åžtefan cel Mare”). Inițial m-am gândit să le fac o vizită fără să le spun că sunt de la ziar și apoi să văd dacă se încadrează sau nu la această rubrică, așa cum am procedat până acum. M-am răzgândit însă, considerând că cititorii ar dori să știe cine sunt acești medici.
    I-am sunat așadar și am stabilit o întâlnire, impresia bună începând cu însăși clădirea în care funcționează cabinetul medical, o casă veche, ce, aveam să aflu, a aparținut bunicii lor și care a fost foarte frumos renovată. Tineri, înalți, cu ochii mari și frumoși, frații Andrei și Radu Marinescu fac o foarte bună primă impresie. Sala de așteptare pentru pacienți, cabinetul, baia, totul e alb, nou, modern, curat.
    Andrei și Radu au 29 de ani. Au terminat Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în 2012, apoi au făcut rezidențiatul la Spitalul „Sf. Spiridon” din capitala Moldovei. Andrei Marinescu este medic specialist protetică dentară, iar Radu Marinescu – medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială. Vor să colaboreze cu grădinițele pe programe de prevenție, oferind sfaturi atât pentru copii, cât și pentru părinți, dar și consultații gratuite și discount-uri la intervențiile ulterioare. Spun că, în Focșani, medicii specialiști în ortodonție vin de la București, ceea ce duce, în cazul altor cabinete, la o creștere a prețurilor. Au încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, așa că pacienții asigurați vor beneficia de o decontare din partea CAS în cazul unor intervenții. În plus, în ceea ce privește tratamentul ortodontic, care durează chiar și trei ani, banii sunt achitați de la lună la lună, nu toți odată. Materialele pe care le folosesc sunt de foarte bună calitate, importate din Occident.
    Cabinetul lui Andrei și Radu Marinescu este deschis de luni până vineri de la 8 dimineața la 8 seara, cu o pauză de prânz între orele 13-14, iar sâmbătă între orele 8-14. Tinerii medici spun că răspund la urgențe, așa că dacă te apucă vreo durere cruntă de măsele când niciun alt cabinet nu este deschis, ai la cine apela. Pe de altă parte, pacienții medicilor Marinescu vor beneficia și de consultațiile oferite de doctorița Oana Maria Samoilă, medic specialist chirurgie orală și maxilo-facială.
    Åži pentru ca tabloul să fie complet, cel de-al treilea frate Marinescu, Bogdan, specialist ORL, își deschide, la rândul său, cabinet în aceeași locație. Are 35 de ani, a terminat la aceeași Universitate ca și frații săi și are aceeași ochi mari și frumoși. A făcut rezidențiatul la Spitalul de Recuperare din Iași și la Spitalul Colțea din București. Åži, tot ca frații săi, a terminat Colegiul Cuza din Focșani, el profilul mate-fizică, ei chimie-biologie. Dotările la cabinet vor permite efectuarea de endoscopii, timpanograme, audiograme, verificarea reflexului stapedian, de la bebeluși la adulți, astfel încât diagnosticul și tratamentul să fie corecte, atât din punct de vedere medical, cât și… moral. Bogdan Marinescu este medicul care a răspuns la telefon și care a venit să-mi consulte fetița de Crăciun, când făcea febră și credeam că are otită. Åži nu! N-a vrut să primească nimic. Am apelat și în alte ocazii la el, și de fiecare dată a răspuns la fel de frumos.
    Colaborarea dintre stomatologie – ORL este foarte importantă. Fetița mea, de exemplu, a fost operată de polipi, dar aceștia au reapărut după aproximativ un an. Din cauza lor, respiră greu, doarme cu gura deschisă și scrâșnește din dinți. Medicul Radu Marinescu mi-a spus că pot fi făcute exerciții cu copilul, care să-l educe să țină gurița închisă și să respire pe nas. Dacă mi-ar fi spus vreun medic asta până acum, bine ar fi fost…
   





22 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?