Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Restricție de tonaj alternativă pe DN 2N Chiojdeni-Vintileasca


 Mașinile de mare tonaj, a căror greutate nu depășește 25 de tone, vor putea circula în timpul zilei pe DN 2 N Chiojdeni-Vintileasca. Întrucât transportatorii s-au arătat nemulțumiți de restricția de tonaj de 12 tone, instituită după alunecările de teren de luna trecută, autoritățile au luat decizia de a permite mașinilor a căror greutate nu depășește 25 de tone să circule prin zonă, dar numai pe timpul zilei. Noaptea, restricția de tonaj va fi în continuare de 12 tone. Astfel, de la ora 6.00 la ora 20.00 restricția este de 25 de tone, iar de la ora 20.00 la 6.00 este valabilă cea de 12 tone. „Ieri (luni-n.r.) a avut loc o întâlnire la Prefectura Vrancea cu transportatorii locali și s-a luat decizia de a se ridica restricția de tonaj pe timp de zi, de la 12 la 25 de tone. Pe timp de noapte, se va păstra restricția instituită anterior de 12 tone. Au fost montate indicatoare la fața locului„, ne-a spus șeful SDN, Marian Paraschiv. 
 Comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Poliției Rutiere Vrancea, ne-a spus că în zonă se va acționa pentru a se verifica dacă se respectă ori nu restricțiile de tonaj impuse pe porțiunea de drum afectată de alunecările de teren. În caz că nu, șoferii vor fi amendați, iar contravențiile nu sunt deloc mici. „Efectivele poliției rutiere vor acționa în permanență în zonă pentru a se verifica dacă se respectă restricțiile impuse sau nu. Verificările se vor desfășura în colaborare cu reprezentanții ISCTR. Conform articolului 44, alineatele 1 și 2 din Ordonanța 43 din 28 august 1997 republicată și actualizată privind regimul drumurilor, sancțiunile sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 lei”, ne-a explicat comisarul șef Gheorghe. 
 Pe DN 2 N se circulă extrem de greu pe anumite sectoare încă de luna trecută, în urma ploilor abundente care au generat alunecări de teren. A fost făcută o variantă de circulație, dar când plouă se formează praguri, denivelari ori tasări, fiind mari probleme cu stabilitatea solului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?