Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Şefii de la Vega promit că finalizează lucrările de reabilitare în Sud


Åžefii de la Vega 93 Galați promit că lucrările de reabilitare din cartierul Sud vor fi finalizate în acest an. Primarul Decebal Bacinschi s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții companiei gălățene pentru a discuta despre stadiul lucrărilor de investiții la proiectul finanțat din fonduri europene, componentă a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) pentru zona de sud est a municipiului. Valoarea acestui proiect component al PIDU este de 27,4 milioane lei, din care ar mai trebui decontat circa 16 milioane lei.
    Câștigătorul licitației a fost firma gălățeană Vega însă problemele au apărut după ce aceasta a intrat în procedură de insolvență. Anumite lucrări au fost subcontractate și, cu toate că primăria Focșani a achitat valoarea lucrărilor executate, banii nu au ajuns în contul constructorului ci au fost blocați de administratorul judiciar al societății Vega. „Am stabilit să comunice în termen de două zile modalitatea în care vor acționa ca să își termine treaba. Au promis că până la sfârșitul anului vor reuși să termine lucrarea”, ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi.
    Acesta a explicat că problemele au fost discutate cu președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan dar și la nivelul Guvernului. „Există un contract între societatea care a câștigat proiectul, Vega și un subantreprenor. Au apărut discuții pentru că firma este în insolvență. Am discutat și cu președintele Consiliului Județean pentru că este o investiție care poate fi terminată până la sfârșitul anului dacă se lucrează. Dacă nu se lucrează, nu avem certitudinea finalizării acestor lucrări. Îmi pare foarte rău pentru că de ani de zile ne-am chinuit cu acest proiect, am vrut să facem un lucru bun și am creat atâtea neplăceri cetățenilor care locuiesc în zona respectivă”, a afirmat primarul Bacinschi.

Muncitorii nu au întrerupt lucrările în Sud

    Patronul Lefter Construct, Sorin Lefter spune că muncitorii lucrează în continuare la investițiile din Sud și așteaptă să își primească banii. Lefter a arătat că societatea pe care o conduce pregătește străzile pentru asfaltare, practic lucrările cele mai dificile, cu o valoare de circa cinci milioane lei. „Vrem să găsim o formă în care să nu mai există această încetare de plăți către noi și probabil că se va rezolva treaba. Dacă o să fie finanțare, nu avem nicio problemă să le terminăm. Partea cea mai complicată este aranjarea terenului până la covorul asfaltic. Aceasta este treaba noastră și noi o facem„, a afirmat Sorin Lefter. Acesta a adăugat că problemele au apărut după ce a fost schimbat administratorul judiciar la Vega. „Problema nu este la Vega ci la cei care se ocupă de administrarea firmei în perioada în care se află în procedură de insolvență. Inițial a fost discuție despre repartizarea banilor dar situația s-a schimbat după desemnarea noului administrator judiciar”, a adăugat Sorin Lefter.
    Proiectul vizează modernizarea și reabilitarea străzilor, trotuarelor, a căilor de acces către acestea pentru a asigura o circulație cât mai bună și a decongestiona străzile adiacente în zona de sud-est a municipiului. În acest scop se prevede, prin proiect, realizarea a două străzi noi în zona Sud. În total, la finalizarea lucrărilor, vor fi reabilitați 16,8 kilometri de străzi și o suprafață de 182.156 metri pătrați. Același proiect prevede amenajarea spațiilor de parcare existente și a unor noi parcări. La final vor fi 17.336 metri pătrați de parcări funcționale pentru locuitorii celor trei cartiere, majoritatea în zona Sudului. Vor fi modernizate 22 stații de autobuz existente și vor fi create trei noi stații. Nu în ultimul rând, vor fi create 4.825 metri pătrați de piste pentru bicicliști pe arterele principale ale zonei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?